Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

WiFi - co i jak.. - krok po kroku

Tutoriale, Pewne i skuteczne sposoby użytkowników

Postprzez Jaca_ffm N, 12 gru 2010, 15:45:54

mymon, tak daleko to nie doczytalem. :lol: Jak zwykle czyta czlowiek ostatnie posty :hmm:
iPhone 3g-->iPhone 3gs-->iPhone 4-->iPhone 4S--->iPhone 5S-->iPhone 6S

Tablet: iPad 3 WiFi Cellular, 32GB
Tablet: iPad Air 2 WiFi Cellular, 64GB
Avatar użytkownika
Jaca_ffm
 
Posty: 977
Dołączył(a): So, 23 sie 2008, 21:31:04
Lokalizacja: Frankfurt/Main
Mój: iPhone 6S
iOS: 10.2
Jailbreak: Nie
Game Center: Cornelius


Postprzez mymon Pn, 11 kwi 2011, 22:17:42

przykład dobrze ustawionej sieci (nic się nie zakłóca i wszystko śmiga na wysokich TX/RX)
IP4 z 802.11n jak wiadomo tylko na jednym kanale (czyli 65Mb) ale zawsze 8-)
Obrazek
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
Avatar użytkownika
mymon
 
Posty: 4289
Dołączył(a): Wt, 7 lip 2009, 10:34:58
Lokalizacja: IE
Mój: brak
iOS: Lolipop
Jailbreak: Tak

Postprzez eloszki Pt, 6 maja 2011, 15:20:56

Mam problem z zabezpieczeniem sieci wi-fi. Ipek znajduje siec wszystko ładnie pieknie ale przy wpisaniu hasła chwile mysli i inforumuje ze nie mozna polaczyc z siecia wifi. Kiedy wyłącze zabezpieczenia łączy się od razu. Zastosowałem się do 1szego postu ale jednak wolałbym miec zabezpieczenie w routerze (mieszkam w bloku).

Dzieki i pozdrawiam
eloszki
 
Posty: 63
Dołączył(a): Wt, 3 maja 2011, 22:59:14
Lokalizacja: Warszawa
Mój: iPhone 4
iOS: 4.3.3
Jailbreak: Tak
Game Center: eloszki

Postprzez iAdmin Pt, 6 maja 2011, 15:21:46

Hasło spełnia wymagania danego zabezpieczenia?
Ustawiasz WPA2?
Pomagam TYLKO na forum.
PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam).

Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
Avatar użytkownika
iAdmin
Administrator
 
Posty: 15111
Dołączył(a): Pt, 12 paź 2007, 19:56:24
Lokalizacja: /System root#
Mój: iPhone 5S
iOS: 9.0.2
Jailbreak: Tak

Postprzez eloszki Pt, 6 maja 2011, 15:42:08

wpa2 tak ale nie ma wtedy hasła do wpisania. Wiec co to za zabezpieczenie??



Ma ktos jakis pomysł? bardzo mi zalezy aby bylo hasło.
Ostatnio edytowano Pt, 6 maja 2011, 16:54:14 przez eloszki, łącznie edytowano 2 razy
eloszki
 
Posty: 63
Dołączył(a): Wt, 3 maja 2011, 22:59:14
Lokalizacja: Warszawa
Mój: iPhone 4
iOS: 4.3.3
Jailbreak: Tak
Game Center: eloszki

Postprzez mymon Pt, 6 maja 2011, 17:28:04

jak ustawiasz zabezpieczenie na WPA czy WPS2 to powinno Ci się pojawić pole do wpisania hasła
zobacz jaki masz ustawiony protokół (AES/TKIP)
BTW nie podałeś jaki masz ruter ;)
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
Avatar użytkownika
mymon
 
Posty: 4289
Dołączył(a): Wt, 7 lip 2009, 10:34:58
Lokalizacja: IE
Mój: brak
iOS: Lolipop
Jailbreak: Tak

Postprzez eloszki Pt, 6 maja 2011, 17:35:10

Dobra wszystko działa. Nie powiem co zrobiłem źle bo wyjde na kompletnego idiote :D .

Bardzo dziękuje za pomoc w tej sprawie.
Ostatnio edytowano Pt, 6 maja 2011, 17:40:14 przez eloszki, łącznie edytowano 2 razy
eloszki
 
Posty: 63
Dołączył(a): Wt, 3 maja 2011, 22:59:14
Lokalizacja: Warszawa
Mój: iPhone 4
iOS: 4.3.3
Jailbreak: Tak
Game Center: eloszki

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia strona

Powrót do Sprawdzone porady, Tutoriale (Software)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości

cron