Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

[3G/2.2] Telefon sam pobiera pieniądze z karty

Problemy z urządzeniami z iPhone OS 2.x.x

Postprzez Pabloooo So, 27 gru 2008, 22:31:08

Witam, otóż zauważyłem, że czasami mój iPhone sam podjada mi z konta :x Wydaje mi się, że ma to coś wspólnego z tym kółeczkiem wyświetlanym po lewej stronie obok nazwy operatora, zamiast literki E, ponieważ gdy wyświetlała się literka E sprawdzałem stan konta, a gdy sprawdziłem go po wyświetleniu tego kółka, na koncie miałem już nieco mniej środków, mimo tego że nigdzie nie dzwoniłem i nie wysłałem żadnego SMS`a. Chodzi mi o ten symbol :
Obrazek

Byłbym ogromnie wdzięczny gdyby ktoś mógł mi powiedzieć czym jest spowodowane podkradanie środków z konta i jak temu zaradzić. Pozdrawiam.
Pabloooo
 
Posty: 75
Dołączył(a): Cz, 16 paź 2008, 17:44:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Tak


Postprzez iAdmin So, 27 gru 2008, 22:50:39

To kółko to symbol GPRS, czyli jeśli pojawia się to znaczy, że tracisz zasięg EDGE i jesteś w zasięgu GPRS.
Wyłącz EDGE/3G i nie będą znikały Ci pieniądze z konta.
Pomagam TYLKO na forum.
PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam).

Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
Avatar użytkownika
iAdmin
Administrator
 
Posty: 15111
Dołączył(a): Pt, 12 paź 2007, 19:56:24
Lokalizacja: /System root#
Mój: iPhone 5S
iOS: 9.0.2
Jailbreak: Tak

Postprzez mdma So, 27 gru 2008, 22:51:45

To koleczko oznacza, ze telefon cos sciaga, badz wysyla przez internet. Instalowales jakies aplikacje ostatnio? Zwlaszcza takie z Cydii.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupi ludzie.
Jesteś nowy? Koniecznie kliknij TUTAJ
Avatar użytkownika
mdma
 
Posty: 795
Dołączył(a): N, 14 wrz 2008, 22:11:22
Lokalizacja: Bydgoszcz
iOS: 2.2
Jailbreak: Tak

Postprzez gorkos8 So, 27 gru 2008, 22:54:32

Wyłącz EDGE za pomocą programu BossPrefs dostępnego w Cydi i po kłopocie ;) .
Avatar użytkownika
gorkos8
 
Posty: 160
Dołączył(a): Pt, 24 paź 2008, 15:35:51
Mój: iPhone 5
iOS: 7.0.4
Jailbreak: Nie

Postprzez Pabloooo So, 27 gru 2008, 23:10:30

Czyli że w ustawieniach zabawa nic nie da ? Push mam wyłączone, Fetch ustawione na ręcznie, 3G wyłączone, roaming danych wyłączony, VPN wyłączone :( Jeśli w ustawieniach zabawa nic nie da, to czy w salonie Orange pomogą mi to wyłączyć, czy będę musiał robić jailbreak`a i wgrywać tamtą aplikację ?
Pabloooo
 
Posty: 75
Dołączył(a): Cz, 16 paź 2008, 17:44:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Tak

Postprzez maksst So, 27 gru 2008, 23:12:36

Niestety, ale EDGE jest wgrany wraz z konfiguracją wraz z softem i nie sposób tego wyłączyć. Musiałbyś w ogóle nie korzystać z internetu, to wtedy nie będzie też i ściągał kasy. A tak to musisz ten program wgrać ;)
Obrazek
www.maksst.deviantart.com <--- moja twórczość :)
Avatar użytkownika
maksst
 
Posty: 1241
Dołączył(a): Cz, 24 sty 2008, 14:04:33
Mój: iPhone
iOS: 3.0.1
Jailbreak: Tak

Postprzez Pabloooo So, 27 gru 2008, 23:23:44

No ale ja właśnie kompletnie nie korzystam z internetu w iPhone`ie xD Jedynie czasami w centrach handlowych przez WiFi, ale wtedy przed włączeniem internetu sprawdzam połączenie WiFi, i przy rozłączaniu WiFi sprawdzam czy wszystko związane z internetem jest wyłączone
Pabloooo
 
Posty: 75
Dołączył(a): Cz, 16 paź 2008, 17:44:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Tak

Postprzez maksst So, 27 gru 2008, 23:35:32

Wi-Fi nic nie ma do EDGE, a może to przez 3G pobiera? Ah nie wiem jak to w tych 3G nawet jest, ale mimo wszystko aplikację możesz zainstalować bez chwili zastanowienia, trochę z tym roboty i czasu, jednak na serio warto.
Obrazek
www.maksst.deviantart.com <--- moja twórczość :)
Avatar użytkownika
maksst
 
Posty: 1241
Dołączył(a): Cz, 24 sty 2008, 14:04:33
Mój: iPhone
iOS: 3.0.1
Jailbreak: Tak

Postprzez Pabloooo So, 27 gru 2008, 23:41:13

No właśnie 3G też wyłączyłem ;/ Ale na innym forum znalazłem jeszcze coś o tym, że ktoś robił coś takiego :
,,ettings -> General -> Network -> EDGE- tam są dane EDE, u mnie 3 razy erainternet. Gdy chcę mieć EDGE, jest 3 razy erainternet. Jak nie chcę, to pierwsza rubryka to APN- i tam usuwam "t". Parę sekund i EDGE nie działa. Kolejne parę (wpisanie "t" ponownie) i znów działa.''
Ja zrobiłem tak samo z VPN, w pierwszej rubryce było wpisane ,,internet'', a ja zrobiłem że pisze ,,interne'' noi po tym jak wyszedłem, telefon się sam zresetował, a gdy wszedłem ponownie w ustawienia i VPN nie miałem już tych rubryk z napisami tylko po prostu VPN - wyłączone o.O
Pabloooo
 
Posty: 75
Dołączył(a): Cz, 16 paź 2008, 17:44:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Tak

Postprzez Lita N, 28 gru 2008, 03:37:06

mdma napisał(a):To koleczko oznacza, ze telefon cos sciaga, badz wysyla przez internet. Instalowales jakies aplikacje ostatnio? Zwlaszcza takie z Cydii.

Nieprawda. To kółeczko to GPRS. A to kółeczko związane ze ściąganiem wygląda inaczej, ma takie jakby listki dookoła które się kręcą.
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać.
_________
 Telefon: iPhone 6, 64GB,
 Komputer: MacBook Pro 13" 2010,
 Tablet: iPad Pro 9,7 Cellular
Apple Watch Series 2
Apple TV2 JB
Apple TV3
Avatar użytkownika
Lita
 
Posty: 5853
Dołączył(a): So, 6 wrz 2008, 17:57:30
Mój: iPhone 6
iOS: 10.2.1ß
Jailbreak: Nie
Game Center: Lita13

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Następna strona

Powrót do iPhone OS 2.x.x

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron