Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

[3.1.2] [3.1.3] redsn0w 0.92

Tutoriale, Pewne i skuteczne sposoby użytkowników

Postprzez luk4sz Cz, 11 lut 2010, 02:26:59

Zdejmowanie simlocka jest legalne. W samej warszawie jest pewnie z kilkaset punktów zdejmujących locki. Myślisz że gdyby to było legalne to na każdym z nich wisiałoby "zdejmowanie simlocków" ?

Sam simlock jest zakładany na życzenie operatora. Zdejmując go "nielegalnie" czyli jakimś programem tracisz jedynie gwarancje producenta. W przypadku iPhona wystarczy restore.

Równie dobrze możesz zadać pytanie czy rozbicie młotkiem iPhona jest legalne :) To Twój telefon i możesz robić z nim co chcesz.
luk4sz
 


Postprzez sbirri Cz, 11 lut 2010, 12:17:12

Dzieki, mialam soft 3.1.2 wiec Jb sie udal , mam pytanie odnosnie przechowania plikow shsh ktore kiedys pomoga mi wrocic do nizszego softu- jak to zrobic i gdzie je zapisac? Prosze o pomoc?
sbirri
 
Posty: 45
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2009, 18:27:13
Mój: iPhone 3GS
iOS: 3.1
Jailbreak: Nie

Postprzez FiTzu Cz, 11 lut 2010, 12:44:15

sbirri, z czasem Cydia sama to zrobi. Jak już się dokona, to w oknie głównym Cydii będziesz miała napisane na samej górze na zielono: This device has SHSH's on file for iPhone OS: 3.1.2
Nie pomagam na PW. Do zadawania pytań służy forum.
Chcesz wygrać aplikację? Sprawdź aktywne konkursy -> Konkursy myiPhone
.Bombing.For.Peace.Is.Like.Fucking.For.Virginity.
Avatar użytkownika
FiTzu
 
Posty: 8256
Dołączył(a): Pn, 15 wrz 2008, 12:58:05
Lokalizacja: Sosnowiec
Mój: iPhone 6
iOS: 9.3
Jailbreak: Nie
Game Center: iFiTzu

Postprzez sbirri Cz, 11 lut 2010, 12:48:16

Wlasnie zaznajamiam sie z Cydia czytam na forum poradnik dla topornych o cydii i wszystko fajnie ale cokolwiek nie zrobie czy wejde wyskakuje mi okienko Note: Cannot Locate Package - co robie nei tak???
sbirri
 
Posty: 45
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2009, 18:27:13
Mój: iPhone 3GS
iOS: 3.1
Jailbreak: Nie

Postprzez luk4sz Cz, 11 lut 2010, 12:51:01

Masz internet? EDEG może być za wolne. Wi-Fi albo 3G z 60Kb/s minimum.
luk4sz
 

Postprzez sbirri Cz, 11 lut 2010, 12:56:44

Moze ja mam zle zrobionego JB? Bo wczoraj chcialam skorzystac z uslugi online ktora mozna zakupic poprzez internet, niestety mimo prob meczylismy sie z jednym panem ktory takie uslugi oferuje prawie do polnocy i nic najpierw nie chcial dzialac redsn0w potem zciagmnelam blackra1n i tez nie, wyskakiwalo jakies entering recowery czy cos podobnego.. Robilam to na Viscie wiec ustalilismy ze dzis probujemy raz jeszcze z tym ze wszystko mam sciagnac na XP rano sciagnelam wszystkie programy i niestety nic z tego wyskakiwal mi blad systemu i chcial wysylac raporty o bledach, nie dalo sie nic uruchomic. Wiec postanowilam sprobowac sama korzystajac z poradnika na tym forum weszlam w blackra-ktorego dawno temu sobie zainstalowalam jak jeszcze myslalam o tym ze kiedyc chce zrobic JB i nie wiem moze on byl jakis inny, przypadkowo go wlaczylam tel nagle sie wlaczyl w tryb awaryjny potem sie pojawil obrazek i zainstalowal sie , po czym zainstalowalam cydie i odinstalowalam blackra. No i teraz kiedy wchodze w cydie- zaznaczam ze nei mam jeszcze pojecia jak jej uzywac, i w cokolwiek wejde wyskakuje mi komunikat jak w poscie wyzej wlasnie.. :roll:

-- [Dodano] --

Tak mam internet domowy, lacze sie przez ruter za pomoca WiFi


OK dziala okienko zniknelo i cydia uruchamia sie normalnei teraz tylko pozostaje mi nauczyc sie jak ja obsluzyc i czuje ze zajmie mi to duzo czasu bo to dla mnei poki co czarna magia...



Gdzie mam znalezc cos co instaluje z cydii??
sbirri
 
Posty: 45
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2009, 18:27:13
Mój: iPhone 3GS
iOS: 3.1
Jailbreak: Nie

Postprzez max541 Cz, 11 lut 2010, 16:20:20

@sbirri
Zainstaluj spolszczenie do Cydii (z repo cydia.myiphone.com.pl), to będzie trochę mniejsza "czarna magia".
Dziwi mnie jednak to, że gdzie nie zobaczę screen'a z Cydii to jest to zawsze angielska wersja, mimo, że w repozytorium MyiPhone oraz w dziale Spolszczenia aplikacji znajdują się pliki lokalizacyjne spolszczające Cydię. Ale robicie jak chcecie.

Pozdrawiam,
max541

PS. Sorry za offtop.
"Może bym się zaśmiał, gdybym tylko pamiętał, jak się to robi..."
"I might have laughed, if I had remembered how."
iPhone 3G 8 GB
max541
 
Posty: 234
Dołączył(a): Śr, 22 kwi 2009, 22:36:49
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Tak

Postprzez sbirri Cz, 11 lut 2010, 16:56:45

probowalam w cydii i tam znalazlam w zrodlach dodaj i wpisalam adres spolszczenie sciagnelam i chyba to to bo teraz jest po polsku. Czy moglbys mi jeszcze odpowiedziec na jedno pytanie bo od rana mecze sie z ustawieniem tematu i nei wiem w jakim programie to sie robi - czy mozna ikonki robic i sciagac np na komp i potem do tel bo w tym winterboard to nie moge nic zrobic poza wybraniem czegos i instalacja..
sbirri
 
Posty: 45
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2009, 18:27:13
Mój: iPhone 3GS
iOS: 3.1
Jailbreak: Nie

Postprzez luk4sz Cz, 11 lut 2010, 17:25:35

Instalujesz winterboard, jeżeli masz już wgranego to ściągasz jakiś temat, wchodzisz w winterboard i tam go zaznaczasz "ptaszkiem", telefon powinien się zrestartować, jeżeli nie to zrób to sama.
luk4sz
 

Postprzez sbirri Cz, 11 lut 2010, 17:40:44

cos chyba namieszalam bo wyskakuje mi za kazdym razem komunikat:

We apologize for inconvencience, but SpringBoard has just crashed.
Mobile substrate /didnot/cause this problem: it has protected you from it.
your device is now running in safe mode. All extensions that support this safety system are disabled.
Reboot (or restart springboard) to return to the normal mode. To return to this dialog touch the status bar.

- nie wiem dlaczego wciaz to sie pojawia, dalam restart i nic dalam ok tez nic, wylaczylam tel i tez nic.
A telefon jestczarny ma jakas dziwna biala ikone w kstalcie prostokata gdzie mozna by odczytac buzke smutna i pod spodem jakies zera w 2 rzedach jeden zakoncozny F , drugi zkoncozny 3. pojecia nie mam co sie stalo..

Kiedy przeladowuje temat w winterboard i zaznaczam mu jakis to czasem sie zmieni ale po chwili znow jest czarny ekran poczatkowy i po odblokowaniu pojawia sie temat inny i ten komunikat..

-- [Dodano] --

No wpyte... a teraz po wygasnieciu, jak chce odblokowac tel to juz nie mam nic poza czarnym tlem, paskiem odblok i tekstem:
This doesn't really do anything yet but it /did/ get loaded off the serwer ;P (Awesome, huh?)

- CO JEST GRANE????

Jak ja mam zrestartowac springboard????? Juz nawet wylaczylam telefon i musialam podlaczyc do kompa zeby Jb wrocil i nic to nie pomoglo... :(


Ha HA Ha.................... chyba robie z siebie kretynke albo nie wiem juz.... To za duzo jak na moja glowe.. zauwazylam ze mialam zaznaczone jeszcze w winterboard gdzies na dole server lock example i to powodowalo chyba ten glupi tekst przy odblokowywaniu to rozumiem bo gdy odznaczylam to zniknol ale skad wzielo sie to wczesniejsze okno z tekstem o restarcie springboarda?? Hm,.. pewnie macie niezly ubaw.... Ale na prawde nei wiem skad to bylo i dlaczego mi kazal restartowac to... choolera .. za duzo jak na mnie :im_stupid:
sbirri
 
Posty: 45
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2009, 18:27:13
Mój: iPhone 3GS
iOS: 3.1
Jailbreak: Nie

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawdzone porady, Tutoriale (Software)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości