Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

[3.1.2] [3.1.3] redsn0w 0.92

Tutoriale, Pewne i skuteczne sposoby użytkowników

Postprzez Siwy312 Śr, 10 lut 2010, 12:30:25

dzisiaj zamierzam przeprowadzic JB na moim Ip 3G i moje pytanie jest takie czy jak bede robil JB to wycigac karte sim albo wlaczyc tryb samolotowy?????
Siwy312
 
Posty: 11
Dołączył(a): Śr, 3 lut 2010, 18:25:18
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.0.1
Jailbreak: Tak


Postprzez maniek431 Śr, 10 lut 2010, 16:18:25

Nie musisz. To Juz wedle uznania
Avatar użytkownika
maniek431
 
Posty: 478
Dołączył(a): Pn, 14 wrz 2009, 19:16:35
Lokalizacja: Ptaszkowa
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.0.1
Jailbreak: Tak

Postprzez sbirri Śr, 10 lut 2010, 21:42:17

Witam,
prosze o pomoc, staram sie od pewnego czasu czytac i zrozumiec to wszystko ale czasem dla kobiet to ciezki, mam Iphone 3gs nabytego dopiero co, z seriala wyczytalam ze to 47 tydzien 09. chce zrobic JB czy jelsi sciagne z netu program redsnOw 0.9.4 i postapie wg instrukcji z 1 postu to uda mi sie to?? Mam tel z Ery, nie wiem jaki ma teraz soft domyslam sie ze 3.1.2 choc moze nawet 3.1.3? Czy moze mi ktos pomoc jak to zrobic? czy wogole nie podlaczac tel do iTnes? i Co jesli bedzie chcial sie zaktualizowac?
sbirri
 
Posty: 45
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2009, 18:27:13
Mój: iPhone 3GS
iOS: 3.1
Jailbreak: Nie

Postprzez luk4sz Śr, 10 lut 2010, 22:02:17

Nie da się zrobić JB na 3GS Mam to jeszcze większymi literami na pomarańczowo napisać w pierwszym poście?
luk4sz
 

Postprzez robertk572 Śr, 10 lut 2010, 22:13:00

-o ile ma soft nizszy niz 3.1.3 i 3GS ze starym BootROM'em-to moze zrobic to co ja-wyprodukowac za pomoca Pwnage Tool 3.1.5 CF 3.1.3 i wgrac poprzez iT(musi byc 9.0.3).
Avatar użytkownika
robertk572
 
Posty: 3664
Dołączył(a): So, 29 sie 2009, 16:06:13
Lokalizacja: NEW YORK
Mój: iPhone SE
iOS: 10.3.3
Jailbreak: Tak

Postprzez luk4sz Śr, 10 lut 2010, 22:59:13

sbirri, Ustawienia -> Ogólne -> To urządzenie:

Po środku masz
Wersja 3.x.x


Jeżeli masz 3.1.3 to nie zrobisz JB.

Jeżeli masz 3.1.2 to klikasz na 1 stronę tego tematu i robisz wszystko tak jak opisano w tutku.
luk4sz
 

Postprzez DJopek Śr, 10 lut 2010, 23:44:40

A jak sprawdzić firmware gdy mam 3GSa, nie mam aktualnie pod ręką karty Orange (na taką jest simlock), iPhone jest nieodblokowany i nieaktywowany. Kombinacja *3001*12345#* nie działa.
DJopek
 
Posty: 3
Dołączył(a): Śr, 10 lut 2010, 23:33:43
Mój: iPhone 3GS
iOS: 3.1.2
Jailbreak: Nie

Postprzez luk4sz Śr, 10 lut 2010, 23:46:08

iTunes
luk4sz
 

Postprzez DJopek Cz, 11 lut 2010, 00:02:08

luk4sz napisał(a):iTunes


Nie bardzo, próbowałem podłączać ale mam komunikat że nie można aktywować iPhone'a, ponieważ karta SIM nie została włożona lub wymagany jest jej kod PIN. A znowu po włożeniu innej karty (nie mam dziś żadnej z Orange) jest inny komunikat że karta SIM nie jest prawidłowa... Heh :-)
DJopek
 
Posty: 3
Dołączył(a): Śr, 10 lut 2010, 23:33:43
Mój: iPhone 3GS
iOS: 3.1.2
Jailbreak: Nie

Postprzez Teerly Cz, 11 lut 2010, 01:51:51

A powiedzcie mi co z gwarancja po takim walku z tymi simlockami ?? Czy producent jest w stanie wychwycic nasza ingerencje w system telefonu ??
Teerly
 
Posty: 20
Dołączył(a): N, 19 kwi 2009, 21:15:13
Mój: iPad
iOS: 1.1.2
Jailbreak: Nie

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawdzone porady, Tutoriale (Software)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości