Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

Pytania laików po zakupie komputera z Mac OS X

Wszelkie inne dyskusje związane z Mac OS

Postprzez sidadam N, 30 wrz 2012, 20:54:26

Jak mam przeglądać zdjęcia na macu :?: Mam je w iDz do-->komputer--> obrazki otwieram pierwszą fotkę i jak mam otwoszyć następną strzałkami jak we windzie nie dziala :lol: męcze się calą niedzielę :im_stupid:
iPhone 6S Plus 64GB Gold
Avatar użytkownika
sidadam
 
Posty: 2246
Dołączył(a): So, 4 lip 2009, 23:50:25
Lokalizacja: wlkp
Mój: iPhone 6S Plus
iOS: 9.1
Jailbreak: Nie
Game Center: sidadam


Postprzez iAdmin N, 30 wrz 2012, 20:58:36

Zainstaluj sobie lepszego "podglądacza" jakim jest JustLooking, albo jakąś prostą przeglądarkę grafiki (ja mam oprócz JustLooking jeszcze Xee).

//Połączyłem tematy.
Pomagam TYLKO na forum.
PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam).

Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
Avatar użytkownika
iAdmin
Administrator
 
Posty: 15111
Dołączył(a): Pt, 12 paź 2007, 19:56:24
Lokalizacja: /System root#
Mój: iPhone 5S
iOS: 9.0.2
Jailbreak: Tak

Postprzez Matisek123 N, 30 wrz 2012, 21:07:33

Jeśli chcesz przeglądać wszystkie zdjęcia w folderze to albo zaznaczasz wszystko, naciskasz ppm i naciskasz otwórz, albo zaznaczasz będę które i naciskasz chyba spacje i sprzałki.
Chętnie pomagam na PW
Avatar użytkownika
Matisek123
 
Posty: 1492
Dołączył(a): Śr, 10 lis 2010, 22:13:40
Lokalizacja: Warszawa
Mój: iPhone 6S
iOS: 9.3b1
Jailbreak: Nie

Postprzez sidadam N, 30 wrz 2012, 21:15:18

Mam zwykłą klawiaturę od windowsa ...więc stróty klawiszowe mi nie działają :( wolę aplikację która odczyta folder i będę strzałkami przesuwał fotki :-] (przyzwyczalenie z windy) A do odtwarzania muzy oprócz iTunes :?: Coś a"la winamp :lol: Coś jest :hmm:
iPhone 6S Plus 64GB Gold
Avatar użytkownika
sidadam
 
Posty: 2246
Dołączył(a): So, 4 lip 2009, 23:50:25
Lokalizacja: wlkp
Mój: iPhone 6S Plus
iOS: 9.1
Jailbreak: Nie
Game Center: sidadam

Postprzez FiTzu N, 30 wrz 2012, 23:01:34

Ja zdjęcia przegladam tak:
Cmd + A, a potem spacja, a potem strzalkami. Tak jest najwygodniej bez instalacji kolejnych dodatków.

Co do muzyki sprawdź np. Plex to takie centrum multimedialne zastepujace FrontRow.
Nie pomagam na PW. Do zadawania pytań służy forum.
Chcesz wygrać aplikację? Sprawdź aktywne konkursy -> Konkursy myiPhone
.Bombing.For.Peace.Is.Like.Fucking.For.Virginity.
Avatar użytkownika
FiTzu
 
Posty: 8256
Dołączył(a): Pn, 15 wrz 2008, 12:58:05
Lokalizacja: Sosnowiec
Mój: iPhone 6
iOS: 9.3
Jailbreak: Nie
Game Center: iFiTzu

Postprzez sidadam Pn, 1 paź 2012, 10:08:46

FiTzu nic z tych szyfrów nie czaję co to jest cmd mam windowsową klawę:im_stupid: Pomęcze się jeszcze
iPhone 6S Plus 64GB Gold
Avatar użytkownika
sidadam
 
Posty: 2246
Dołączył(a): So, 4 lip 2009, 23:50:25
Lokalizacja: wlkp
Mój: iPhone 6S Plus
iOS: 9.1
Jailbreak: Nie
Game Center: sidadam

Postprzez FiTzu Pn, 1 paź 2012, 10:53:46

sidadam, cmd+A (command+A) to to camo co ctrl+A na windowsie czyli "zaznacz wszystko". Potem spacja uruchamia szybki podgląd.
Nie pomagam na PW. Do zadawania pytań służy forum.
Chcesz wygrać aplikację? Sprawdź aktywne konkursy -> Konkursy myiPhone
.Bombing.For.Peace.Is.Like.Fucking.For.Virginity.
Avatar użytkownika
FiTzu
 
Posty: 8256
Dołączył(a): Pn, 15 wrz 2008, 12:58:05
Lokalizacja: Sosnowiec
Mój: iPhone 6
iOS: 9.3
Jailbreak: Nie
Game Center: iFiTzu

Postprzez sidadam Pn, 1 paź 2012, 12:02:13

Aha dzięki jak wrócę z pracy sprawdzę 8-) Znalazłem winampa na maca :hmm: Jak to działa...znośnie :?:

--DODANO--

Qudre jak usuwam aplikacje vlc, wimamp, justlooking z pobieranych znikajå mi z programow :cry: jak je instaluje kaze przeciagnac na ikone obok w tym samym oknie OK jest w docku i launchpadzie :-] ...jak dadam do kosza plik z pobieranych nie mozna bo jest uzywana App :mad:

--DODANO--

Pozosta¬oßci strony flasch na biurku :hmm: od trzech dni mam kawalek strony i nie moge tego skasowac screena nie pokaze, bo nie wiem jak :o
iPhone 6S Plus 64GB Gold
Avatar użytkownika
sidadam
 
Posty: 2246
Dołączył(a): So, 4 lip 2009, 23:50:25
Lokalizacja: wlkp
Mój: iPhone 6S Plus
iOS: 9.1
Jailbreak: Nie
Game Center: sidadam

Postprzez tom2600 Wt, 1 paź 2013, 20:46:08

Witam! Kupiłem mac mini połowa 2011, 2.3Ghz procesor i5 mam oryginalnie 2Gb pamięci ram lecz jednak to muli jak muł. Chcę dokupić sobie nowy ram gdzie maksymalnie wchodzi 2x4Gb. Tylko teraz nie wiem jakie to mają być kości. Czy ktoś może mnie nakierować na konkretny ram? Może być z Alledrogo. Pozdrawiam
Mac mini (koniec 2014 r.) 2,6 GHz Intel Core i5 8 GB 1600 MHz DDR3 Yosemite
Avatar użytkownika
tom2600
 
Posty: 99
Dołączył(a): Śr, 14 gru 2011, 16:17:49
Lokalizacja: Bogatynia
Mój: iPhone 5S
iOS: 8.1
Jailbreak: Tak

Postprzez salt Wt, 1 paź 2013, 20:47:54

Wyciągnij kość która jest w Mac'u i kup 2x2GB z takimi parametrami jak tam są. Najlepiej tego samego producenta.
salt
 

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja ogólna (Mac OS)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

cron