PwnageTool dla Mac os X gotowy.

Wiadomości, informacje, newsy o iPhone

Postprzez Archee 17 wrz 2009, o 14:56

Ja mam erę, tak czytam to i nie rozumiem absolutnie nic, mam JB i zdjętego simlocka, dostęp do MAC'a tez ale nie potrafię w tym gąszczu informacji wyczytać żadnych informacji a propo czy mogę już uaktualniać iphon'a czy nie
Archee

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 4.0.1
Jailbreak: Nie

Postprzez butrynm 18 wrz 2009, o 12:18

Witam. Niech ktos mi powie jaki soft wgrac jesli mam 3G z Ery bez simlocka i niestety wgrany soft 3.1 z nowym besebendem. Co bym nie robil to wgrywanie staje na przywracaniu danych fabrycznych
butrynm

Firmware: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez tk22 19 wrz 2009, o 22:47

http://www.ihackintosh.com/2009/09/how-to-jailbreak-iphone-3g-on-os-3-1-pwnage-tool-mac/

Udał się komuś jailbreak za pomocą tego tutoriala? Próbowalem z Iphone'm 2g (simlock na AT&T) ale niestety na
końcu wywala mi błąd - juz przy koncowej wersji zapisu .ipsw (po logach błąd pojawił sie, o ile dobrze pamiętam przy kompresowaniu-zipowaniu). Podobnie z redsnOw i quickpwn nie udało się (po restarcie tel. nadal pozostawał simlock i sys. 3.1). Prosze o wypowiedzenie kogos kto zszedł z 3.1 na 3.0 albo zrobił jailbreak'a na 3.1 .
Pozdrawiam
tk22

Mój: iPhone
Firmware: 3.1

Postprzez bielowm 23 wrz 2009, o 12:11

Witam, jestem kompletnym lamem w dziedzinie iP. Mam 3GS kupilem sobie na ebayu i koles, ktory mi go sprzedal zapewnial ze jest oryginalnie bez sim-locka. NIestety po aktualizacji do 3.1 chyba pojawil mi sie sim-lock gdyz nie czyta mojej karty - pisze tylko NoService. Czy moze ktos uprzejmy pomoc mi w rozwiazaniu mojego problemu.
Z gory serdecznie dziekuje.
bielowm

Postprzez mymon 23 wrz 2009, o 12:14

Przeczytaj ze zrozumieniem cały ten watek a znajdziesz odpowiedz ;)
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
mymon

Mój: iPhone 4
Firmware: 4.0.2

Postprzez bielowm 23 wrz 2009, o 12:24

mymon napisał(a):Przeczytaj ze zrozumieniem cały ten watek a znajdziesz odpowiedz ;)

Witam kolege z IE - poczytalem i to byl krzyk rozpaczy... :bezradny:
bielowm

Postprzez mymon 23 wrz 2009, o 12:38

To nie wiem jak czytałeś bo jest napisane ze jest na 3G (a później Lita "plącze" ze nie ma na 3GS)
Zawsze mówiłem ze ebay jest dla ludzi którzy wiedza co kupują Dałeś się nabić w butelkę :P
Kupiłeś fona z JB który Ci hasał na Twojej Karcie ale po upgrade do 3.1 jest już permanentnie* zablokowany (*prawdopodobnie ale nie wykluczone ze kiedyś ktoś znajdzie sposób jak go odblokować - tak czy siak nie prędko)

Daj znać z jakiego kraju kupiłeś fona może da się go jeszcze sprzedać za sensowna kasę a jak nie to polecam utylizacje :kciuki:
Jeśli masz fona z UK/IE to może go od Ciebie kupie :hmm:
BTW Piękny OT :nospam:
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
mymon

Postprzez Lita 28 wrz 2009, o 20:12

Kolejne posty typu "i co, i co?" będą usuwane a autorzy nagradzani będą ostrzeżeniem. Jesli pojawi się program na windę na pewno będzie o tym na forum.
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać. Polska języka- piękna języka...
Lita

Postprzez anemal 29 wrz 2009, o 03:33

przepraszam za "i co i co i co " a co do JB na 3.1 to juz mam i smiga az milo... wszystko z forum :) tylko poszukac... niestety niena 3 gs-a...
powodzenia :)
anemal

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia strona

Powrót do Apple - iPhone News