prośba o pomoc problem z gwarancją

Strona sprzętowa iPhone'a

Postprzez pientus 11 lut 2010, o 18:50

no bo jak może decydować o zalaniu telefony czujnik który niczym nie jest zabezpieczony przed war. zewnętrznymi.
no jak go moge gołym okiem zobaczyć no ja pierdziele szczelina wielka jak ch.. bezpośredni dostęp...

a tak na marginesie to moim zdaniem zawilgocenie a zalanie to są różne sprawy...
pientus

Mój: iPhone 3G
Firmware: ?
Jailbreak: Nie

Postprzez luk4sz 11 lut 2010, o 19:07

Dlatego wg. apple decydujący jest wewnętrzny czujnik.
Nie pomagam na GG i PW (nie odpisuje na takie wiadomości).
Na PW proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderacji.
Przestrzegaj regulaminu, nie będziesz miał pretensji do moich działań.
luk4sz

Firmware: 4.0.1
Jailbreak: Tak

Postprzez Cooper 12 lut 2010, o 14:22

Pietrus nie pojmuje twojej logiki, po to są czujniki żeby stwierdzić zalanie, one nie zmienia wygladu z powodu normalnych warunków uzytkowania tzn wedlug norm Apple wilgotność powietrza do 95 % dla Apple zmiania koloru tego wskaźnika jest wyznacznikiem zamoczenia sprzętu
pientus napisał(a):no tak
właśnie doczytałem w warunkach gwarancji:

że gwarancja nie obejmuje uszkodzeń powstałych na skutek zalania nie zawilgocenia

ze strony Apple ,,Gdy kropka ( czujnik) wejdzie w kontakt z wodą lub cieczą zawierającą wodę, stanie się całkowicie lub w połowie czerwona bądź różowa. ''
Jedynie co można zrobic to wystąpic na drogę sądowa która ma duże szanse powodzenia, jako ze Regenersis nie jest już autoryzowanym serwisem Apple wiec z takim ,,zalanym'' telefonem można się udać do innego serwisu i zarządzać ekspertyzy, która to bedzie tak samo ważna jak ekspertyza Regenersis które nie może już się opierać na autoryzacji Apple
Cooper

Firmware: brak

Postprzez Artur2210 15 lut 2010, o 02:13

jedno jest pewne serwis nigdy od tak sie nie da łatwo od razu jak ja za pierwszym razem oddałem to odesłali i napisali ze zadnej usterki nie ma oddałem 2 raz a za drugim wymienili telefon na nowy
Artur2210

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 4.0

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia strona

Powrót do iPhone Hardware