Problemy z sygnałem GPS

Aplikacje do nawigacji, mapy, gps

Postprzez ciciol 11 gru 2009, o 10:38

heniek73 napisał(a):Wydaje mi sie nadal ze problem lezy w konflikcie softu.

Prościej się nie da: Gdyby to była wina softu, to każdy by miał problem. Ja żadnych problemów nie mam. xGps Lite chyba był kiedyś w APP za free. Pozdrawiam
ciciol

Mój: iPhone 3G
Firmware: 4.0
Jailbreak: Tak

Postprzez onedeep69 14 gru 2009, o 18:14

Mam navigon i powiedzcie mi prosze, czy po odpaleniu navigona powinna mi sie pojawic jakas ikonka na status barze? Kiedys przy xGPSie wlaczala mi sie taka zolta ikonka kolo procentowego uzycia baterii, ktora jak sie sygnal znalazl robila sie czerwona. Czy teraz tez tak powinno sie stac? Czy nie? Bo siedze z tym iphonem juz przy oknie z 20 minut i nic mi nie znajduje, tylko mam godzine a reszta pol to zero.
onedeep69

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 3.1.2

Postprzez ciciol 15 gru 2009, o 19:02

onedeep69 napisał(a):Bo siedze z tym iphonem juz przy oknie z 20 minut i nic mi nie znajduje, tylko mam godzine a reszta pol to zero.

Prościej i szybciej będzie wyjść na chwilę na zewnątrz. To nie telefon stacjonarny :lol: Nie nie ma żadnej ikonki na SB.
ciciol

Postprzez onedeep69 15 gru 2009, o 20:30

Ogolnie dziala, troche jestem rozczarowany tym GPSem iPhonowym, bo jak trzymam iphone pod szyba w samochodzie to spoko, 20 minut i znajdzie sie :D, aczkolwiek juz trzymajac pod dachem, gubi sygnal. Mam stare dobre mio, jesli chodzi o navi to nie ma mocnych, w ip? Spoko, ale bardziej gadzet...
onedeep69

Postprzez ciciol 15 gru 2009, o 22:15

Ja nie narzekam. Działa mi b.dobrze. Kiedyś gadałem z facetem od GPS i problem też tkwi czasami w strukturze szyby. Może to śmieszne, ale prawdziwe. Zależy od zawartości jakiegoś składnika, który wykorzystywany jest podczas procesu produkcji szyby. Blokuje on czasami sygnały GSM i GPS. U kolegi w Pegeuot 307SW jego nawigacja działa jak by chciała, a nie mogła. W moim autku natomiast wysmienicie. Na Navigon-ie w czerwcu dojechałem do Hiszpanii i nazad:) Miałem też włączona AutoMapę w Mio, ale nie była potrzebna. Navigon sprawdził się wyśmienicie. Pozdrowionka
ciciol

Postprzez heniek73 12 sty 2010, o 19:14

pisze raz jeszcze. Po uaktualnieniu navigona do najnowszej wersji gps dziala super. zadnych problemow ze znalezieniem satelitow. Od momentu uruchmienia aplikacji max 2 min do dokladnego pozycjonowoania.

Pozostaje jedynie problem (nie zawsze) z polaczeniami przychodzacymi w czasie uruchomionej nawigacji. Nie zawsze wraca do wpisanego wczesniej adresu.

pozdrawiam,
heniek73

Firmware: 4.01
Jailbreak: Nie

Postprzez matrioshq 27 mar 2010, o 22:44

Witam też mam problem z GPS. Używałem rzadko Navigona, ale teraz GPS jest mi bardzo potrzebny. Uruchomiłem go w celu sprawdzenia jak działa i nic... w samochodzie leży pod szybą, czekam 15 min i nie ma sygnału żadnego. Próbowałem też iGo i TomToma i nic.
Potem włączyłem EDGE i oryginalne Mapy z iPhone. Po kilku sekundach elegancko ustaliło moją pozycję.
Można coś z tym zrobić?
matrioshq

Firmware: 4.0 JB

Postprzez heniek73 21 lip 2010, o 09:07

Witam,

Wrescie problem sygnalu GPS ostatecznie rozwiazany. Przez ok rok zmagalem sie ze znikajacym sygnalem GPS. Navigon raz dzialal i raz nie. Ostatnio znow przestal dzialac. Objawialo sie to czerwonym paskiem i informacja o pozycjonowaniu z dokladnoscia 80m. Jednoczesnie przy poruszaniu iphonem sluszalne bylo brzeczenie w srodku.

Ze wzgledu na to ze wykluczylem wszystkie przyczyny po stronie oprogramowania, zdecydowalem sie na otworzenie iphona.

Po otwarciu znalazlem luzna srubke, ktora wkrecilem na miejsce. Najwyrazniej byla ona przyczyna moich problemow, bo od tego momentu nie narzekam na Navigona.

Pozdrowienia,
heniek73

Firmware: 4.01
Jailbreak: Nie

Postprzez Unearth 28 lip 2010, o 15:59

Witajcie a ja mam inny problem związany oczywiście z GPS-em wszystko działało (po wyzerowaniu ustawien sieciowych) łapał sygnał GPS i NAVIGON świetnie prowadził do celu, ale ostatnio przestał działać i nawet wyzerowanie ustawień sieciowych mu nie pomaga nic kompletnie nie łapie sygnału i nie wiem co jest...wgrałem też iGo no i to samo szuka sygnału GPS siedziałem 10 minut na dworze i nie złapał, w trasie też nic nie wiecie może co jeszcze mogę zrobić ??
Unearth

Postprzez grzyb250 28 lip 2010, o 17:09

Witam ja też miałem częste problemy z sygnałem GPS w moim 3gs , w aucie przy szybie działał ale lubił zgubić sygnał wystarczyło odsunąć ip od szyby i po sygnale ale opcja :google: i wymyśliłem soft roqyBT z cydi i zewnętrzny moduł GPS nokia LD-3W po problemach od tej pory nie wiem co to strata sygnału GPS :P
grzyb250

Firmware: 3.1.3

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia strona

Powrót do Nawigacja GPS