Przeinstalowanie systemu w kompie a programy z App Store

Aplikacja iTunes firmy Apple, sklep iTunes Store i jego dział AppStore

Postprzez sagittarius 6 mar 2010, o 09:36

Witam,

Mam takie pytanie - zbliżam się do nieuchronnego przeinstalowania systemu na kompie (Win). Mam na tym kompie w iTunes sporo płatnych programów/gier, których nie chciałbym stracić. Planuję zrobić coś takiego:
- przed przeinstalowaniem systemu przegram wszystkie aplikacje na iPhone'a,
- zainstaluję nowy system na kompie
- instalacja iTunes
- logowanie na moje konto iTunes
- podłączenie iPhone'a z zawartością
- synchronizacja (wgranie wszystkich aplikacji z iPhone'a do kompa)

To najprostsze rozwiązanie, które przychodzi mi do głowy
I chciałbym się Was poradzić/upewnić, czy dobrze kombinuję ? Czy to zadziała ? Czy może w takich sytuacjach radzicie inne działanie ?

Od razu pisze - szukałem na tym forum i w necie, ale odpowiedzi na to pytanie - jeżeli słabo szukałem to poproszę o wyrozumiałość i wskazanie miejsca z odpowiedzią na moje pytanie ;-)

pzdr, sagittarius
sagittarius

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 4.0
Jailbreak: Nie

Postprzez Lita 6 mar 2010, o 09:45

naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać. Polska języka- piękna języka...
Lita

Firmware: 3.1.3
Jailbreak: Tak

Postprzez RybaKrl 6 mar 2010, o 11:01

Wszystkie zakupione aplikacje można pobierać dowolną ilość razy z AppStore.
RybaKrl

Mój: iPhone
Firmware: 3.1.2

Postprzez sagittarius 6 mar 2010, o 11:41

Lita napisał(a):Zobacz te dwa tematy:

Dzięki, dużo się rozjaśniło. Widziałem te posty, jednak ich nie doczytałem :oops:

RybaKrl napisał(a):Wszystkie zakupione aplikacje można pobierać dowolną ilość razy z AppStore.

O, tego nie wiedziałem. Tzn, że jak kupię aplikację w App Store, potem ją wykasuję to mogę ją pobrać do "czystego" iTunes po przeinstalowaniu systemu (będąc zalogowanym na swoim koncie) ponownie i już drugi raz za to nie płacę? Jeżeli tak jest to spore ułatwienie. Dzięki
sagittarius

Firmware: 4.0

Postprzez sidadam 6 mar 2010, o 11:44

Kończy mi się windows 7 i robię format :cry: . Skąd wziąc listę wszystkich pobranych app( maile z saldem z appstore pokasowałem).
iPhone 4 black 16GB Simlock AT&T :(
sidadam

Mój: iPhone 4
Firmware: 4.0.1
Ostrzeżenia: 2
2

Postprzez Lita 6 mar 2010, o 11:49

sidadam,
wejdź w C:\Users\user\Music\iTunes\Mobile Applications (gdzie Users to użytkownicy a user to nazwa twojego konta na kompie) i tam masz wszystkie pobrane aplikacje. Przenieś je sobie na zewnętrzny dysk a jak juz zrobisz format, zainstalujesz iTunes to wrzuc je do tej samej lokalizacji.

W sumie najlatwiejszym sposobem na backup iTunes jest skopiowanie dwóch folderów z folderu iTunes - Mobile Applications oraz iTunes Music (ścieżka: C:\Users\user\Music\iTunes ) na jakiś zewnętrzny dysk, a po formacie wrzucenie tego z powrotem (oczywiście po wczesniejszym zainstalowaniu iTunes). Na koniec pozostaje autoryzacja komputera i gotowe.

No i jeszcze na nowym systemie w iTunes musisz ręcznie przeciagnąć wszystkie aplikacje i muzykę z tych folderów odpowiednio na okno iTunes
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać. Polska języka- piękna języka...
Lita

Firmware: 3.1.3

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do iTunes, iTunes Store, AppStore