Notatki głosowe

Problemy z iPhone 3GS z firmware 3.x

Postprzez pyrus 6 lut 2010, o 12:42

Intryguje mnie jedna sprawa, by cokolwiek nagrać w "Notatkach głosowych" muszę mieć mikrofon bardzo blisko ust :(, nie mogę odszukać ustawień jesli takowe są by zwiększyć ich czułość. Pobrałem sobie aplikacje VoicePlus i tam z kilku metrów słychać wprost rewelacyjnie, tylko że tam nie ma opcji zapisu. Czy ktoś może mi pomóc? Pozdrawiam
pyrus

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 3.1.3
Jailbreak: Nie

Postprzez pyrus 9 lut 2010, o 10:14

Nikt nie zna odpowiedzi na ten problem? hmmm
pyrus

Postprzez giewat 15 lut 2010, o 16:25

No właśnie, można się drzeć do mikrofonu, wskażnik ledwo dyga a zapis jest cichutki jak piszczenie myszki....
Co to może być??
giewat

Postprzez FiTzu 15 lut 2010, o 16:30

giewat i pyrus może macie przybrudzony głośnik??

U mnie sygnał wejścia jest OK:
Obrazek

A upewniliście się, że przy odtwarzaniu klikacie "Głośnik" w lewym górnym rogu? Bo jak tego nie robicie, to odtwarza w słuchawce, a nie z głośnika.

Dobrą alternatywą jest iDictaphone albo QuickVoice Recorder
Nie pomagam na PW. Do zadawania pytań służy forum.
Chcesz wygrać aplikację? Sprawdź aktywne konkursy -> Konkursy myiPhone
.Bombing.For.Peace.Is.Like.Fucking.For.Virginity.
FiTzu

Firmware: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez giewat 16 lut 2010, o 13:31

FiTzu, glośnik właczony, IPek czysty (nowy) natomiast efekt znikomy - tzn trzeba sie drzeć aby coś na wskażniku się ruszyło a dzwięk przekroczył poziom szumów....Ofkors można stosować alternatywne aplikacje, ale aplikacja podstawowa powinna działać przynajmniej w podstawowym zakresie...
giewat

Postprzez pyrus 24 lut 2010, o 14:46

Dokładnie tak jak piszecie, inna aplikacja "wylapuje" głos z kilku metrów a "fabryczna" do niczego. Pisząc o innej mam na myśli tą o której piszę na początku. Zgodnie z poradą zainstalowałem sobie darmową wersje QuickVoice Recorder i nadal to samo :(. Telefon, nowy, czysty,... zresztą to chyba nie ma nic do tego skoro na innej aplikacji działa bez problemów... tylko ze na niej nie mozna zachowywać nagranego głosu :(
pyrus

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do OS 3.x