[Iphon 3G] Pekniecia na obudowie

Masz iPhone'a? Pochwal się nim :) Zdjęcia, filmiki z iPhone

Postprzez d3tr0 25 cze 2009, o 18:17

Elektronika nigdy nie będzie doskonała, słyszeliście o efekcie pęcznienia/puchnięcia bateri ?
wszystkim zawiaduje elektronika by akumilator sie nie przeładował, ale pewności nigdy nie ma do tego

A czy oby iphone ma gwarancji ? bo mam wyraźnie napisane że nie do końca:
"Producent nie udziela gwarancji jakości dotyczącej produktu i nie dołącza karty gwarancyjnej.
Nie mniej nie wyłącza to praw użytkownika końcowego z tytułu rękojmi wynikającej z KC.
A w przypadku konsumenta roszczeń z tytułu niezgodności towaru z umową wynikających z ustawy..."

Tak więc jak to napisały mądre głowy, łaski nie robią i powołać sie na niezgodność towaru z umową
d3tr0

Mój: iPhone
Firmware: brak
Jailbreak: Nie

Postprzez VIP 14 lut 2010, o 17:02

Zauważyłem że te problemy są cześciej w 3G a nie 3GSs :lol: :lol:

Ja mam 3GS i jest ok :buahaha: 8-)
WHITE APPLE 3GS . NAPEWNO NIE LICZNY BO W PLUSIE
VIP

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 3.1.2

Postprzez playman89 8 cze 2010, o 21:16

Pozwolę sobie odświeżyć, naczytałem się już trochę na temat pęknięć obudów i późniejszych problemów z gwarancją, czy ktoś wie jak wygląda sytuacja obecnie ? Mam 3GS'a od bodajże października i mniej więcej 3 miesiące temu pojawiły się pierwsze pęknięcia. Jak myślicie - jest szansa, że Regenersis wyśle mi nowy egzemplarz ? Nie ukrywam, że chętnie sprzedałbym go od razu na allegro i czekał na 4G ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
playman89

Firmware: 4.0

Postprzez iMAREQ 9 cze 2010, o 09:55

Moim zdaniem nie masz co liczyć na wymianę bo to jest uszkodzenie mechaniczne i bardzo trudno będzie udowodnić, że to nie Ty je spowodowałeś. Poza tym w prawym dolnym rogu odstaje Ci chrom więc mogą pomyśleć, że telefon był rozkręcany co łamie warunki gwarancji.
Obrazek
Obrazek
iMAREQ

Mój: iPhone 3G
Jailbreak: Tak

Postprzez playman89 9 cze 2010, o 14:51

iMAREQ: chrom nie odstaje, to cień, co do tego, że jest to uszkodzenie mechaniczne ... hmm, bardzo wiele było już było napisane na temat pęknięć i z pewnością NIE JEST to wina użytkownika tylko wada konstrukcyjna. Poza tym telefon jest w idealnym stanie, bez żadnej rysy na wyświetlaczu czy tylnej części obudowy.
playman89

Postprzez iMAREQ 9 cze 2010, o 15:52

A to przepraszam. Ale nawet jak jest w idealnym stanie to wątpię czy go wymienią na nowego bo to może być pęknięcie spowodowane złym użytkowaniem telefonu. To tak jakbyś reklamował telefon przez to, że się porysował. Jeżeli chcesz to możesz go do nich wysłać, na pewno nic nie stracisz...
Obrazek
Obrazek
iMAREQ

Mój: iPhone 3G

Postprzez bboy95 9 cze 2010, o 21:25

Mam go od roku. Pęknięcia pojawiły się jakoś po pół roku.
Nie upadł i nic z tych rzeczy...

pęknięcie od docka:
Obrazek

pęknięcie od szuflady sim:
Obrazek
bboy95

Firmware: 2.2

Postprzez PETER_SZEF12 28 cze 2010, o 23:40

@playman89
Wymieniajcie, wymieniajcie mi uznano jak miałem pęknięcia przy docku i jedno wielkie przy karcie sim.
PAni w erze powiedzcie tak: Telefon ma liczne uszkodzenia na obudowie w postaci pęknięć(pokażcie), DOMAGAM SIE WYMIANY NA NOWY!!! Mi telefon przyjęto bez pudełka, jak i przesłano nowego bez niego, po prostu dali pisemko z nowym nr. imei, ale pudełka nowego nie dali ;/ Telefonik nówka na 100% oryginalną folią oklejony i nieaktywowany i nieporysowany. JEstem zadowolony,bo telefon nówka, a lęcę drugiego lipca po swoją czwórkę, a tego 3gsa sprzedam jako nówkę :)

-- [Dodano] --

@playman89
Wymieniajcie, wymieniajcie mi uznano jak miałem pęknięcia przy docku i jedno wielkie przy karcie sim.
PAni w erze powiedzcie tak: Telefon ma liczne uszkodzenia na obudowie w postaci pęknięć(pokażcie), DOMAGAM SIE WYMIANY NA NOWY!!! Mi telefon przyjęto bez pudełka, jak i przesłano nowego bez niego, po prostu dali pisemko z nowym nr. imei, ale pudełka nowego nie dali ;/ Telefonik nówka na 100% oryginalną folią oklejony i nieaktywowany i nieporysowany. JEstem zadowolony,bo telefon nówka, a lęcę drugiego lipca po swoją czwórkę, a tego 3gsa sprzedam jako nówkę :)

-- [Dodano] --

Jak chcecie mogę dać zdjęcia pisemek i iphone' a :)

-- [Dodano] --

Jeszcze dodam, że mój iphonik nie miał żadnej rysy tylko był popękany!
PETER_SZEF12

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia strona

Powrót do Twój iPhone