Iphone 1.1.4 jak uaktualnić ?

Strona sprzętowa iPhone'a

Postprzez suchy_666 7 lut 2010, o 23:27

Siema wszystkim!

To moj pierwszy post na tym forum, wiec jesli zrobie cos zle prosze nie krzyczec :oops:

Wiec tak mam iPhone 1.1.4 ktorego sam kupilem w uk w salonie o2. Nie robilem zadnej aktywacji iphona w O2 tylko siadlem i sam go rozgryzlem i odblokowalem, tylko tak naprawde to sam nie wiem w jaki sposob, zreszta to bylo ze dwa lata temu :P :lol: Teraz chcialbym wgrac mu jakies uaktualnienia tylko sie boje że mi sie zablokuje i bedzie zonk. Co mam zrobic zeby mi sie nie zablokowal, a uaktualnil? Nie mam pojecia czy byl robiony ten caly jailbreak da sie to jakos sprawdzic? :hmm:

Z gory dzieki za pomoc.
suchy_666

Mój: iPhone
Firmware: 1.1.4
Jailbreak: Nie

Postprzez luk4sz 8 lut 2010, o 01:10

1) Masz simlocka?
2) Jeżeli nie to klikasz aktualizuj w iTunes, jeżeli masz to musisz wgrać soft 3.1.2, na 3.1.3 nie ma możliwości zdjęcia simlocka.
Nie pomagam na GG i PW (nie odpisuje na takie wiadomości).
Na PW proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderacji.
Przestrzegaj regulaminu, nie będziesz miał pretensji do moich działań.
luk4sz

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 4.1

Postprzez mymon 8 lut 2010, o 01:14

jeśli to iP 2G to do zdjęcia sim-locka służy bootneuter
potem przez iTunes możesz zaktualizować soft do najnowszego :kciuki:
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
mymon

Mój: iPhone 4
Firmware: 4.0.2

Postprzez FiTzu 8 lut 2010, o 01:21

luk4sz, iPhone 2G był produkowany jedynie w stanach i z simlockiem dla AT&T.

suchy_666 napisał(a):Nie mam pojecia czy byl robiony ten caly jailbreak da sie to jakos sprawdzic?

na 99% był robiony. zaktualizuj do najnowszego softa, potem JB którąkolwiek z metod. Zaznacz podczas JB opcję "unlock" jeśli zrobisz to redsn0w'em.
Nie pomagam na PW. Do zadawania pytań służy forum.
Chcesz wygrać aplikację? Sprawdź aktywne konkursy -> Konkursy myiPhone
.Bombing.For.Peace.Is.Like.Fucking.For.Virginity.
FiTzu

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 4.0.1
Jailbreak: Tak

Postprzez suchy_666 9 lut 2010, o 01:40

FiTzu napisał(a):luk4sz, iPhone 2G był produkowany jedynie w stanach i z simlockiem dla AT&T.

suchy_666 napisał(a):Nie mam pojecia czy byl robiony ten caly jailbreak da sie to jakos sprawdzic?

na 99% był robiony. zaktualizuj do najnowszego softa, potem JB którąkolwiek z metod. Zaznacz podczas JB opcję "unlock" jeśli zrobisz to redsn0w'em.

Zrobie tak jak napisales :) i sie pomecze bo i tak nie uzywam go na codzien to nie ma pospiechu ;)
suchy_666

Mój: iPhone
Firmware: 1.1.4

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do iPhone Hardware