ERA INTERNET

Miejsce na wszelkie tematy o iPhone niepasujące do pozostałych działów

Postprzez bystry 8 lut 2010, o 21:31

Witam, panowie mam pytanko. Chciałem wykupić pakiet internetowy w erze..na początek ten za 5zl. I tutaj moje pytanko. Czy po przekroczeniu tych 16,7 MB ( :buahaha: :buahaha: :buahaha: ) zacznie mi nalcizac kase? mam abonament i nie chce żeby mi przyszedł rachunek an 400zl:P

No i co potem? Jak ustawic polaczenie? Smigac przez 3g czy lepiej edge czy tam wap..? pozdrawiam!
bystry

Firmware: 2.2.1
Jailbreak: Tak

Postprzez abs 8 lut 2010, o 21:55

bystry napisał(a):Witam, panowie mam pytanko. Chciałem wykupić pakiet internetowy w erze..na początek ten za 5zl. I tutaj moje pytanko. Czy po przekroczeniu tych 16,7 MB ( :buahaha: :buahaha: :buahaha: ) zacznie mi nalcizac kase? mam abonament i nie chce żeby mi przyszedł rachunek an 400zl:P

No i co potem? Jak ustawic polaczenie? Smigac przez 3g czy lepiej edge czy tam wap..? pozdrawiam!

Tak, zacznie ci naliczać. Mam pakiet w erze 50mb i na maile i sprawdzanie stronek od czasu do czasu mi starcza, choć chciałbym więcej. Łącząc się zawsze włączam 3G i EDGE w SBsettings ale najlepiej śmigaj przez wifi :-]
abs

Mój: iPhone 3G
Firmware: 3.1.2

Postprzez bystry 8 lut 2010, o 22:03

dzieki z aodp. a mozesz mi powiedziec skad bede wiedzial ze juz przekroczylem?; o
bystry

Postprzez luk4sz 8 lut 2010, o 22:11

www.era.pl logujesz się do panelu klienta. Tylko te dane mogą mieć opóźnienie 24 godzinne.
Nie pomagam na GG i PW (nie odpisuje na takie wiadomości).
Na PW proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderacji.
Przestrzegaj regulaminu, nie będziesz miał pretensji do moich działań.
luk4sz

Firmware: 4.0.1

Postprzez abs 8 lut 2010, o 22:21

bystry napisał(a):dzieki z aodp. a mozesz mi powiedziec skad bede wiedzial ze juz przekroczylem?; o

Zrób sobie w ustawienia-ogólne-użycie wyzerowanie w dniu, w którym masz koniec okresu rozliczeniowego i będziesz miał licznik na bieżąco...
abs

Postprzez luk4sz 8 lut 2010, o 22:33

To nie działa tak jak mówisz. Era nalicza dane paczkami co 100Kb, jeżeli ściągniesz w iPhonie 50Kb to Era nalicza Ci 100 jako odebrane i 100 jako wysłane bo inaczej się nie da, a iPhona nalicza Ci np 40kB jako odebrane i 10 jako wysłane. Więc uważaj :)
Nie pomagam na GG i PW (nie odpisuje na takie wiadomości).
Na PW proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderacji.
Przestrzegaj regulaminu, nie będziesz miał pretensji do moich działań.
luk4sz

Firmware: 4.0.1

Postprzez abs 8 lut 2010, o 22:57

luk4sz napisał(a):To nie działa tak jak mówisz. Era nalicza dane paczkami co 100Kb, jeżeli ściągniesz w iPhonie 50Kb to Era nalicza Ci 100 jako odebrane i 100 jako wysłane bo inaczej się nie da, a iPhona nalicza Ci np 40kB jako odebrane i 10 jako wysłane. Więc uważaj :)

Racja, przy pakiecie kolegi to dość istotne, ja mam to w ... Mogę dopłacić te pare groszy choć raczej się nie zdarza. A tak wogóle jak Era nie obniży cen netu to po kilkunastu latach współpracy powiem im nara. Tym bardziej, że mam taryfe firmową i troche im co miesiąc oddaje ;)
abs

Postprzez bystry 12 lut 2010, o 18:28

Tez mam Biznes i juz klace kozacki abonament..i nie mam zamiaru nic placic zlodziejom zwlaszcza za neta;p czekam na koniec umowy i powiem im nara bo to kpina:(
bystry

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do iPhone - dyskusja ogólna