iShakeLock - bardzo ciekawa aplikacja

Szczegółowe, ze screenami, ustawieniami itp. opisy aplikacji z Cydii (ogólnie po JB)

Postprzez lukasz008 2 lut 2010, o 23:27

iShakeLock

Kategoria: System
Wersja: 0.11
Cena: Darmowa
Dostępna w: Cydia, repozytorium BigBoss
Rozmiar: ???
Wymagania: iphone 3g lub 3gs

Opis
:
Zastanawialiście się kiedykolwiek nad tym, jak by to było, gdyby wasz iPhone był wprowadzany w tryb uśpienia poprzez potrząśnięcie? Jak by to było, gdyby iPhone po wstrząśnięciu wyświetlał zablokowany LockScreen? Już nie musicie dłużej się nad tym zastanawiać, bo w końcu powstała aplikacja, której zadaniem jest wykonywanie m.in. wspomnianych wyżej czynności.

To rewolucyjne narzędzie nazywa się iShakeLock.

Generalnie funkcją iShakeLock jest umożliwienie użytkownikowi wprawienie iPhone’a w zdefiniowany wcześniej stan poprzez potrząśnięcie telefonem. Możemy ustawić, aby po wstrząśnięciu iPhone przechodził do LockScreen-a lub uruchamiałby tryb Sleep (stan, który włączamy poprzez wciśnięcie przycisku [POWER]). Każdorazowa zmiana stanu może być sygnalizowana krótką wibracją. Istnieje także opcja określenia, czy chcemy, aby drugie wstrząśnięcie iPhone-m odblokowywało aktywowany wcześniej stan.

Aplikacja bardzo dobra i bez wątpienia znajdzie szerokie grono wielbicieli. Nie przypadnie do gustu tym, którzy korzystają z kodu blokady telefonu - będzie ona automatycznie pomijana oraz tym, którzy nie przepadają za biblioteką mobilesubstrate.
lukasz008

Mój: iPhone 3G
Firmware: 4.0
Jailbreak: Tak

Postprzez krawcu2000 3 lut 2010, o 18:51

Bardzo fajna aplikacja -polecam
krawcu2000

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 3.1.2

Postprzez lukejag 3 lut 2010, o 19:37

heh, w mojej ocenie app przydatny dla kogoś kto ma problemy z Power button albo dla kogoś rzucającego palenie i chcącego na nim rozładować emocje potrząsając nim :D
co kto lubi :P
iPhone 3G [S] 3.0 JB -> 3.0.1 JB -> 3.1.2 JB
lukejag

Postprzez mymon 3 lut 2010, o 19:39

dla tych co noszą spodnie z kiblem żeby iPhone czasem sam się nie odblokował w kieszeni :mrgreen:
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
mymon

Firmware: 3.1.3

Postprzez abs 3 lut 2010, o 22:14

Dodatkowa funkcja - blokuje telefon podczas pracy Navigona, po ostatnich mrozach jest wysyp dziur.
abs

Postprzez Kruszon 3 lut 2010, o 22:20

aha i nie da rady zmieniać utworów w iPod potrząsaniem bo (pomimo, że jest zablokowany) wyłącza wyświetlacz... :) więc albo zmiana utworów przez potrząsanie albo ten program :)
Kruszon

Firmware: iOS 4

Postprzez krawcu2000 3 lut 2010, o 23:22

Nie znacie się :)
krawcu2000

Postprzez Lita 4 lut 2010, o 12:07

krawcu2000, może jakiś trochę dłuższy wywód bo raczej nie napisałeś nic ciekawego w obu swoich postach w tym temacie.

Ja jestem np ciekawa dlaczego uważasz że się nie znają? Jakiś sposób jest np na korzystanie z tej app i z przerzucania potrząśnięciem utworów jednocześnie?
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać. Polska języka- piękna języka...
Lita

Firmware: 3.1.3

Postprzez FiTzu 4 lut 2010, o 12:47

Kruszon napisał(a):nie da rady zmieniać utworów w iPod potrząsaniem

Moim zdaniem to jedna z gorszych opcji jakie posiada ten sprzęt. Jak trzymasz telefon w kieszeni spodni, to jednego utworu nawet nie posłuchasz... Wystarczy 2x HOME z ustawionym iPod'em albo Cydget iLockMusic dla bardziej wybrednych i gitara gra :D
Dla mnie aplikacja bardzo bez sensu. Już lepiej gdyby wydawała dźwięk marakasy. Z resztą na słuchawkach fajnie się przerzuca utwory, z resztą wypadałoby dodać, że wstrząśnięcie w uruchomionej aplikacji cofa ostatnio wykonaną czynność, więc wychodzi na to że już trzeci konflikt z funkcjami.

Lock/Unock - Zmiana utworów - Cofanie ostatniej czynności

Trochę odbiegające od siebie funkcje. Miało by to sens, gdyby można było zmienić siłę lub ilość potrząśnięć, ale to już wymagałoby głębszej ingerencji w pliki systemowe...
Nie pomagam na PW. Do zadawania pytań służy forum.
Chcesz wygrać aplikację? Sprawdź aktywne konkursy -> Konkursy myiPhone
.Bombing.For.Peace.Is.Like.Fucking.For.Virginity.
FiTzu

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do Recenzje App z Cydii