Po co sie kupuje Maca?

Wszystko co powiązane z: Mac, Mac Pro, MacMini, MacBook, iMac

Postprzez adrian6358 29 sty 2010, o 19:41

System jest bardzo szybki i bardzo stabilny.
+Może i gier jest mało, ale coraz więcej popularnych narzędzi takich jak Adobe photoshop, dreamweaver, flash, jest pisane pod Mac Os X.
+Funkcja Time Machine jest lata świetle lepsze od rozwiązania "przywracanie systemu" w Windows.
+Wygląd systemu, też czytelniejszy niż szkiełko w Viście.
+ czas pracy na baterii do 7h (w praktyce ok. 5, ale jest to realne 5h w najnowszym modelu)
+ brak wirusów i całego tego chłamu, nie trzeba używać antywirusa zamulającego pracę komputera, co już samo w sobie daje do myślenia o wygodzie i stabilności pracy.
+ rewelacyjny trackpad z multitouch.
+ obudowa wyfrezowana w jednym kawałku aluminium. Trwała i ładna.
+ możliwość zainstalowania Windows w razie potrzeby OBOK Mac OS X
+ autoryzowane serwisy Apple w Polsce naprawiają w razie czego komputer zakupiony gdziekolwiek na świecie. Apple ma gwarację ogólnoświatową.
+ Chyba jeden z wazniejszych to wydajnosc! macbook przy slabyszch parametrach o raz od kompa zrobi to samo co on! czyli w skrocie masz kompa 4 gb i procka 6000 a mac ma 2gb tam i procka 2,53 czy cos podobnego i jest tak samo wydajny jak pc

99% wypowiedzi typu mac to gowno lepszy jest windows etc. to wypowiedzi jakis dzieciakow ktorzy w ogole nie mieli do czynienia z maciem! powiedz mi jakby bylo na odwrot Twoim zdaniem gdyby na poczatku nie bylo XP tylko wlasnie mac os x? kazdy by go mial tak jak teraz xp pozniej po kilkudziesieciu latach powstal by wlasni XP i co by o nim mowili? ze to gowno itp. tid. a dlaczego? bo kazdy ma maca i nikt nic nie wie na temat XP. taka jest wlasnie prawda.
Nie mam nawet zamiaru z Toba polemizowac na temat maca skoro nie miales z nim nawet do czynienia..
A i jeszcze jedno wymienialem same plusy wiec i minusy musze wymeinic macbooka... dokladniej jeden minus

Cena - ktora i tak wedlug mnie jest warta

To tyle tak na szybko..

P.S - nie spinaj sie
adrian6358

Mój: iPhone 3G
Firmware: s
Jailbreak: Nie

Postprzez iAdmin 29 sty 2010, o 19:49

Nie ma rzeczy idealnych, nieawaryjnych, Mac czy nie Mac też się może popsuć.

Awarii komputerów z Windowsem jest znacznie więcej, ponieważ ... komputerów z Windowsem jest więcej.
Wynikać może to też z faktu, że Windows jest bardzo często instalowany na składakach, które z kolei mogą być kompletowane i konfigurowane przez osoby nie mająca o tym zbytniego pojęcia.

Problemy z Windowsem mogą wynikać nie z samego systemu a z niekompatybilnościami poszczególnych podzespołów i/lub nieprawidłową ich konfiguracją.

Tutaj komputery i oprogramowanie Apple mają przewagę polegającą na tym, że sprzęt jest skonfigurowany raczej optymalnie i dopasowany do siebie + oprogramowanie jest dopasowane do konkretnych konfiguracji sprzętowych.

Niektóre epitety są zbędne. Dyskutujcie kulturalnie, nie zniżajcie się do poziomu niepotrafiących się wysłowić i przez to używających wulgaryzmów i niepotrzebnych obraźliwych słów, dzieci
Pomagam na forum, nie na PW. Pisząc na forum pomożesz innym, którzy w przyszłości mogą mieć podobny problem.
Regulamin forum, iPhone - portal o iPhone, iPhone 3G i iPhone 3GS
iAdmin
Administrator

Mój: iPhone 3G
Firmware: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Reklamy charytatywne:

Poprzednia strona

Powrót do Mac, MacBook, iMac