Witam!
Posiadam iPhone'a 2G. Z firmware 1.1.4 poprzez najnowszego iTunes'a(ściągany 21.12.09) wykonałem upgrade'a do 3.1.2. Następnie zrobiłem jailbreak przez blackrain. Zainstalowałem ultrasn0w i potem go odinstalowałem a następnie blacksn0w (nie pamiętam która wersja) który również nie zadziałał. Jego też odinstalowałem. Instalacja tych programów związana jest z moją ubogą wiedzą na ten temat. Potem zainstalowałem Boot Neuter. Flashowanie trwało zadziwiająco długo. Po restarcie iPhone'a i włożeniu karty sim nie można było znaleźć sieci i pojawił się komunikat o tym, że powinienem zrobić Restore. Podłączyłem więc iPhone'a i przy próbie Restore wyświetlił się błąd o numerze 23. Zmiana usb, inne konto w windowsie (mam XP), inny kabel, przeinstalowanie iTunes'a i odinstalowanie Apple Mobile Device Support nie pomogło. Zacząłem szukać w internecie jak rozwiązać ten problem i natknąłem się na filmik na YouTube. Wg niego trzeba ściągnąć winpwn 2.5, utworzyć w nim custom firmware 2.0.2 po czym wprowadzić w DFU. Po czym w iTunes przywrócić ten właśnie custom firmware. Udało się to zrobić lecz trwało to bardzo długo. Po zakończeniu logo iPwned nie zniknęło a telefon nie wyszedł z trybu DFU i ani iTunes ani Windows go nie wykrywa. Przez przypadek zostawiłem go podłączonego na pare minut i nagle Windows go wykrył tak jak i iTunes. Na iPhonie wciąż nie może połączyć się z siecią (przy czym nie pokazuje "Brak SIM") i pojawia się komunikat, że nie może wykonywać połączeń itd. W ustawieniach Wi-Fi nie jest dostępne tzn zablokowane(nie można wejść w jej ustawienia). Aktualizacja softu do 3.1.2 nie jest możliwa bo znów pojawia się błąd 23. Bardzo zagmatwana sprawa. Prosiłbym o jakąkolwiek odpowiedź.