iPhone 2g-problem z restore z 2.0.2 na 3.1.2 i inne

Problemy z iPhone 2G z firmware z zakresu 2.0 - 2.2.1

Postprzez mszczepek 5 sty 2010, o 17:31

Witam!

Posiadam iPhone'a 2G. Z firmware 1.1.4 poprzez najnowszego iTunes'a(ściągany 21.12.09) wykonałem upgrade'a do 3.1.2. Następnie zrobiłem jailbreak przez blackrain. Zainstalowałem ultrasn0w i potem go odinstalowałem a następnie blacksn0w (nie pamiętam która wersja) który również nie zadziałał. Jego też odinstalowałem. Instalacja tych programów związana jest z moją ubogą wiedzą na ten temat. Potem zainstalowałem Boot Neuter. Flashowanie trwało zadziwiająco długo. Po restarcie iPhone'a i włożeniu karty sim nie można było znaleźć sieci i pojawił się komunikat o tym, że powinienem zrobić Restore. Podłączyłem więc iPhone'a i przy próbie Restore wyświetlił się błąd o numerze 23. Zmiana usb, inne konto w windowsie (mam XP), inny kabel, przeinstalowanie iTunes'a i odinstalowanie Apple Mobile Device Support nie pomogło. Zacząłem szukać w internecie jak rozwiązać ten problem i natknąłem się na filmik na YouTube. Wg niego trzeba ściągnąć winpwn 2.5, utworzyć w nim custom firmware 2.0.2 po czym wprowadzić w DFU. Po czym w iTunes przywrócić ten właśnie custom firmware. Udało się to zrobić lecz trwało to bardzo długo. Po zakończeniu logo iPwned nie zniknęło a telefon nie wyszedł z trybu DFU i ani iTunes ani Windows go nie wykrywa. Przez przypadek zostawiłem go podłączonego na pare minut i nagle Windows go wykrył tak jak i iTunes. Na iPhonie wciąż nie może połączyć się z siecią (przy czym nie pokazuje "Brak SIM") i pojawia się komunikat, że nie może wykonywać połączeń itd. W ustawieniach Wi-Fi nie jest dostępne tzn zablokowane(nie można wejść w jej ustawienia). Aktualizacja softu do 3.1.2 nie jest możliwa bo znów pojawia się błąd 23. Bardzo zagmatwana sprawa. Prosiłbym o jakąkolwiek odpowiedź.
mszczepek

Mój: iPhone
Firmware: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez robertk572 5 sty 2010, o 17:52

-sciagnij i zainstaluj CF i po problemie.
robertk572

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 4.0

Postprzez mszczepek 5 sty 2010, o 18:18

wybacz ale czy mógłbyś rozwinąć skrót CF?
mszczepek

Mój: iPhone
Firmware: 3.1.2

Postprzez mymon 5 sty 2010, o 18:29

iSłownik - wyjaśnienie pojęć związanych z iPhone'm
BTW wróć do 3.0 zrób ultrasn0w następnie Boot Neuter
potem możesz robić upgrade do jakiego chcesz softu
wszystko masz ładnie opisane w Sprawdzone porady, Tutoriale
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
mymon

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 3.1.3

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do OS 2.x