[GRA] Aurora Feint II: The Arena [Multiplayer]

Szczegółowe, ze screenami, recenzje samych gier z AppStore

Postprzez Gambit 26 lis 2008, o 02:39

Aurora Feint II: The Arena

Kategoria: Gra
Wersja: 2.0
Cena: 5,99 €
Rozmiar: 38.8 MB
Wymagania: iPhone lub iPod Touch firmware 2.1
Link bezośredni do AppStore: klik

Screeny:
Spoiler:

Opis aplikacji:
Klasyka gatunku, rozszerzona o smaczki RPG. Naszym zadaniem jest układanie linii składających się z 3ch lub więcej klocków. Zabawa polega na tym, że możemy je przesuwać tylko w poziomie, w zależności od położenia naszego urządzenia. Dopiero teraz możemy dojść do sedna i piękna tejże gry, poprzez układanie linii "wydobywamy" surowce którymi klocki są oznaczone, a przy okazji nabijamy poziom naszej postaci, z kazdym poziomem, możemy zakupić schemat tworzenia bronii, która ułatwia późniejszą rozgrywkę. W momencie zakupu schematu przenosimy się do kowala, który zmienia nieco zasady gry dzięki po spełnieniu jego wymagań (zebraniu odpowiedniej ilości konkretnego surowce), otrzymujemy pierwsze ułatwienia. Każda z broni ma 8 poziomów mocy, dzięki czemu wymaksowanie postaci jest zabawą na długie godziny. Dodatkowo możemy wykupić wzmocnienia surowców (jeden kamyk surowca będzie liczony najpierw jako 1.2 i z kazdym następnym poziomem [max 4], będzie warty więcej. Maksymalna wartość to 2). Oczywiście nie byłaby to "Aurora" gdybyśmy dostali coś za darmo i za szybko, aby zwiększyć mnośnik surowców trzeba ułożyć łamigłówkę w wieży maga. Ktoś zapyta, po co to wszystko? Odpowiedź jest prosta, żeby móc stworzyć swój awatar-ducha online i móc zmagać się z innymi graczami w aurorze. W opcji multiplayer wybierasz 3 dowolne bronie z odblokowanych przez siebie (oczywiście najlepiej na jak najwyższym poziomie) i podczas rozgrywki (standardowego układania klocków), za każdą linie ułożoną zadajesz obrażenia przeciwnikowi.
Wszystko to brzmi bardzo zawile, ale wystarczy kilka minut z Aurorą, aby wpaść w ramiona jej uroku i klimat a'la Tolkien.

Aurora Feint: The Begining

Kategoria: Gra
Wersja: 1.2.1
Cena: Darmowa
Rozmiar: 24.9 MB
Wymagania: iPhone lub iPod Touch minimalnie firmware 2.1
Link bezośredni do AppStore: klik

Screeny:
Spoiler:

Opis aplikacji:
Darmowa (wcześniejsza) wersja Aurora Feint, polega dokładnie na tym samym co Aurora Feint: The Arena, brakuje jednak opcji multiplayer.

P.S. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody autora - zabronione. Wszelkie zauważone błędy, proszę zgłaszać na PM.
iPhone 3G 16GB Black PlusGSM firmware 3.1.1 Jailbroken
Gambit

Mój: iPhone 3G
Firmware: 3.1.1
Jailbreak: Tak

Postprzez jjr 18 mar 2009, o 14:48

Jedna z moich ulubionych aplikacji na iPhone'a. Wciągająca na maxa:) Niedawno spadła tez spadła cena.
apple = sprzęt dla snobów:)
jjr

Mój: iPhone
Firmware: 3.1.2

Postprzez Artur2210 26 kwi 2009, o 17:30

Nie wiem co w niej takiego fajnego
Artur2210

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 4.0.2
Jailbreak: Nie

Postprzez iAdmin 23 sty 2010, o 12:50

Aurora Feint II: Arena Daemons obecnie jest w promocji, cena spadła z 3,99€ do 0,00 €.
Promocja tylko 1 dzień.
Pomagam TYLKO na forum. PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych. Pisząc na forum możesz pomóc innym w przyszłości.
Regulamin forum, iPhone - portal o iPhone, iPhone 3G i iPhone 3GS

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
iAdmin
Administrator

Mój: iPhone 3G
Firmware: 4.1

Postprzez awa2001 27 sty 2010, o 00:42

link jest do Areny Demons, a nie do Areny.
awa2001

Firmware: 2.2

Postprzez FiTzu 27 sty 2010, o 01:07

awa2001, to to samo.
Nie pomagam na PW. Do zadawania pytań służy forum.
Chcesz wygrać aplikację? Sprawdź aktywne konkursy -> Konkursy myiPhone
.Bombing.For.Peace.Is.Like.Fucking.For.Virginity.
FiTzu

Firmware: 4.0.1

Postprzez Artur2210 1 lut 2010, o 15:38

I tak nie mam zielonego pojęcia o co tam chodzi oprócz układania tych klocków
Artur2210

Postprzez FiTzu 1 lut 2010, o 16:34

Artur2210, właśnie o układanie klocków :D Potem zdobywasz mnożniki dla odpowiedniego rodzaju klocków, dodatkowe klocki specjalne. Poza tym masz jeszcze Tower, w którym klocki trzeba bardzo pomysłowo układać, bo ilość ruchów jest ograniczona. Tyle o trybie "single player".

W trybie multiplayer zdobywasz właśnie "demony" które pomagają w walce z innymi użytkownikami, ułożenie przez ciebie jakiejś kombinacji zabiera wrogowi punkty itd.

Poza tym jest jeszcze gra TowerPuzzle(osobno) która jest samą częścią Tower'a z Całej gry i uwierz mi wymaga ruszenia szarymi komórkami.

Aurora Feint swojego czasu była moim zdaniem całkowitym MustHave dla iPhone'a. Mnie bardzo wciąga ta gra...
Nie pomagam na PW. Do zadawania pytań służy forum.
Chcesz wygrać aplikację? Sprawdź aktywne konkursy -> Konkursy myiPhone
.Bombing.For.Peace.Is.Like.Fucking.For.Virginity.
FiTzu

Postprzez Artur2210 1 lut 2010, o 17:40

Ta ale te układanie klocków jest proste jak konstrukcja cepa :(
Artur2210

Postprzez FiTzu 1 lut 2010, o 19:01

Artur2210: to poczekaj aż się gra rozwinie :D
FiTzu

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do Recenzje gier z AppStore