a ma ktoś pomysł jak odzyskać ikonę Cydii która mi zniknęła po instalacji motywów pod winterboard ?
Mam ipada 1 , 5.1.1 , jailbreak nadal jest bo próbując zrobić go ponownie pod absinthe-win-2.0.4 pisze że jailbrak zrobiony. Dodam że ikona nie jest ukryta, a wyszukiwaniu nie da się jej znaleźć , czyżbym musiał wszystko robić od zera ?
siedziałem wczoraj do 2ej w nocy i szukałem czegoś na ten temat na necie i sposoby z usuwaniem plików (ustawień) pod ifile też mi nie działają, ludzie mają podobne problemy ale nie znalazłem skutecznego rozwiązania.
a może za pośrednictwem ifile da się wrzucić samą cydię ?
Możesz wrzucić Cydię w paczce .deb do katalogu autoinstall, zrestartuj iPhone'a i poczekaj z 1-2 minuty, następnie zrób respring lub kolejny restart. Jeśli nic mocno nie skopał ten motyw to Cydia będzie ponownie dostępna, ale będzie to czysta instalka Cydii więc nie będziesz widział zainstalowanych już paczek.
Ewentualnie możesz zrobić ten sam myk z katalogiem autoinstall dla motywu, który spowodował ten problem. Znajdź go w pliku .deb i zainstaluj ponownie, włącz w Winterboard i sprawdź czy Cydia wróci.
Pomagam TYLKO na forum. PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam). Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl
mc55 napisał(a):i jeszcze ten : var/stash/applications.tdttfVt/cydia.app/sections ale tam są same plik png
to właściwa lokalizacja dla Cydii, ale skoro masz same pliki png to rzeczywiście masz usuniętą Cydię. Jeśli to wina tego motywu to wypada autora co najmniej upomnieć za poważny błąd.
Pomagam TYLKO na forum. PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam). Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl
Dziękuję , wgrałem ręcznie , zainstalowało wszystkie pliki gdzie trzeba , sprawdziłem zawartość archiwum i strukturę katalogów pod ifile, ale ikony nadal brak. Chyba muszę zrobić wszystko od zera (((