Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

Problem z camerą/aparatem w iPhonie

Problemy z urządzeniami z firmware z zakresu iPhone OS 1.0.0 - 1.1.4

Postprzez adalbert68 Wt, 8 lip 2008, 19:50:41

Witam,
W dniu dzisiejszym przyszedł mi zakupiony w USA używany iPhone 8GB. Posiada najnowsze oprogramowanie w wersji 1.4.
No i wszystko fajnie tylko jak włączę aparat fotograficzny, to obraz wyświetla mi się jak z kamery termowizyjnej (i takie tez są zdjęcia). Co to może być? Czy gdzieś się to da ustawić czy też to jakaś usterka?
Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!
adalbert68
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 8 lip 2008, 19:25:15


Postprzez rudzki2 Wt, 8 lip 2008, 20:59:01

to raczej jakaś usterka, gdyż nie przypominam sobie, aby iphone miał jakieś dodatki standardowo do aparatu.
rudzki2
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 8 lip 2008, 10:37:34
Lokalizacja: Warszawa
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.0
Jailbreak: Tak

Postprzez adalbert68 Wt, 8 lip 2008, 21:01:06

A co to może być i gdzie to "wyleczyć" ?
adalbert68
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 8 lip 2008, 19:25:15

Postprzez maksst N, 13 lip 2008, 19:06:15

Cóż, zawsze możesz zrobić restore - to zawsze pomaga ( jest o tym na forum ). A potem wgrać app. od nowa.
Obrazek
www.maksst.deviantart.com <--- moja twórczość :)
Avatar użytkownika
maksst
 
Posty: 1241
Dołączył(a): Cz, 24 sty 2008, 14:04:33
Mój: iPhone
iOS: 3.0.1
Jailbreak: Tak

Postprzez adalbert68 N, 13 lip 2008, 20:16:01

Restore niestety nie pomogło, ale metoda wstrząsowa pomogła :)
Chyba coś nie kontaktuje
adalbert68
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 8 lip 2008, 19:25:15

Postprzez maksst Pn, 14 lip 2008, 11:46:37

adalbert68 napisał(a):Restore niestety nie pomogło, ale metoda wstrząsowa pomogła :)
Chyba coś nie kontaktuje

To się nazywa pomysłowość :D
Obrazek
www.maksst.deviantart.com <--- moja twórczość :)
Avatar użytkownika
maksst
 
Posty: 1241
Dołączył(a): Cz, 24 sty 2008, 14:04:33
Mój: iPhone
iOS: 3.0.1
Jailbreak: Tak

Postprzez venus N, 19 paź 2008, 19:45:11

Ratunku!!! Mam to samo, jak włączam aparat lub kamerę to pokazuje sie obraz zielony jak w kamerze termowizyjnej, jak zdarzyło sie po raz pierwszy to sie nie przejęłam, ale teraz mam tak cały czas!!!
venus
 
Posty: 8
Dołączył(a): Cz, 11 wrz 2008, 23:39:14

Postprzez eellaa N, 13 lut 2011, 12:11:25

Czy komus jeszcze udalo sie naprawic taki problem?
U mnie tez zielony ekran - po wgraniu ponownie softu aparat dzialal poprawnie przez pare tygodni, a teraz znow to samo.... :hmm:

-- [Dodano] --

sorry, wpisalam nie do tego dzialu
(mam wersje 3 os)
Ale moze rozwiazanie problemu jest podobne jak i w innych modelach...
eellaa
 
Posty: 2
Dołączył(a): N, 13 lut 2011, 12:09:39
Mój: iPhone 3G
iOS: 3
Jailbreak: Nie

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do iPhone OS 1.x

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

cron