pobieraczek.pl POMOCY!!

Rozmowy o wszystkim innym niż iPhone

Postprzez Hubercik 2 lut 2010, o 17:11

Moi Drodzy moja kobieta zalogowała sie na tym portalu chciała sciagnac sobie film hehe było to 16 stycznia dzis dostała emaila:

W związku z tym wzywamy Panią do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności

pierwszy raz słysze o takiej stronie i jakims przymusowym płaceniu dodam ze nie sciagała kompletnie nic.

czytałem o tym na forach ale zdania sa podzielone jedni zeby usunac i zapomniec a drudzy zeby zapłacic ;/

nie wiem co mam robic mowi ze nie wpisała swoich prawdziwych danych
Hubercik

Mój: iPhone 3G
Firmware: 2.2
Jailbreak: Nie

Postprzez luk4sz 2 lut 2010, o 17:17

oglądałem o tym ostatnio w TV, ich metoda to zastraszanie, mają nadzieje że znajdą się na tyle głupi żeby za to zapłacić, najlepiej podać ich do sądu. W przypadku umowy przez internet mamy prawo zrezygnować w 3 tygodnie od daty zawarcia umowy. Najlepiej po prostu olać ich.
Nie pomagam na GG i PW (nie odpisuje na takie wiadomości).
Na PW proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderacji.
Przestrzegaj regulaminu, nie będziesz miał pretensji do moich działań.
luk4sz

Firmware: 4.0.1
Jailbreak: Tak

Postprzez FiTzu 2 lut 2010, o 17:29

Zgadzam się z luk4sz'em. Najbardziej mnie zdziwiła fraza "do dobrowolnej zapłaty". Która oznacza, że nie masz przymusu płacenia...

Jeśli chce ci się bawić w sąd to ja bym ich podał do sądu. Obojętność jest gorsza od faszyzmu...
Nie pomagam na PW. Do zadawania pytań służy forum.
Chcesz wygrać aplikację? Sprawdź aktywne konkursy -> Konkursy myiPhone
.Bombing.For.Peace.Is.Like.Fucking.For.Virginity.
FiTzu

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 3.1.2

Postprzez luk4sz 2 lut 2010, o 17:34

Nie pamiętam gdzie to oglądałem, w jakimś programie typu "uwaga" tylko że na tvp info, pytali się ich czy podali kogoś do sądu to rzecznik prasowy zasłonił się "tajemnicą handlową", więc poszli do prokuratora, który powiedział że "nie słyszał o żadnej sprawie założonej przez nich", więc olej to, albo działaj dalej w swojej obronie. To już Twój wybór.
luk4sz

Postprzez Hubercik 2 lut 2010, o 17:47

hmmmm więc tak nie chce bawić mi sie w zadne pozwy do sadu tylko czy jak oleje sprawe nie poniose zadnych konsekwencji typu jakies pisma z policji i kary pisali tez o jakims wiezieniu hehe:) i ogolnie napisane jest ze koszt uzytkowania to 8zł na miesiac a z kad tu prawie 100zł. Luk4sz pisałes cos o jakims wypowiedzeniu wiesz moze jak mam to zrobic ??
Hubercik

Postprzez luk4sz 2 lut 2010, o 17:50

Kod: Zaznacz cały
http://vbeta.pl/2009/06/17/pobieraczekpl-oszukuje-internautow/

Kod: Zaznacz cały
http://www.superkid.pl/blog/dziecko-i-komputer/strzez-sie-pobieraczka/
luk4sz

Postprzez sidadam 2 lut 2010, o 19:51

Glosno bylo tez w radiu zet janusz wajs poruszal ten temat jakis czas temu oni maja jakas umowe czy cos takiego.
sidadam

Mój: iPhone 4
Ostrzeżenia: 2
2

Postprzez Hubercik 8 lut 2010, o 19:53

teraz dostała takie cos

Szanowna Pani,
Ze względu na nie wywiązanie się przez Panią do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 16.01.2010 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Pani na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.
Pozew przeciwko Pani zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Panią podczas zawierania umowy adres:

xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.
Pani adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 16.01.2010 to 79.191.150.164. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Pani danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych. Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Pani ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pani z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

alegla kwote w wysokosci 94, 80 nalezy zaplacic w ciagu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomosci. Istnieja 2 sposoby oplacenia naleznosci:

bla bla bla bla

dodam ze adres prawidłowy moja kobieta podała ale imie i nazwisko wymyslone wiec nie dobrze ;/

co byscie z tym zrobili ??

z gory thx
Hubercik

Postprzez luk4sz 8 lut 2010, o 21:06

olej to. Zwykły straszak.
luk4sz

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do Na luzie