Odblokowanie, aktywacja i Jailbreak - QuickPWN [2.x.x]

Tutoriale, Pewne i skuteczne sposoby użytkowników iPhone'a

Postprzez iAdmin 6 paź 2008, o 20:41

Szaman1993 napisał(a):jakich plików muszę zrobić kopie ?? czy to chodzi o pliki które są dla mnie ważne?

Wystarczy kopia zapasowa robiona przez iTunes w czasie tzw. archiwizacji.
Po ewentualnym odtworzeniu systemu (jeśli jakimś cudem będzie potrzebne), iTunes spyta się czy przywrócić iPhone'a z kopii zapasowej.
Pomagam na forum, nie na PW. Pisząc na forum pomożesz innym, którzy w przyszłości mogą mieć podobny problem.
Regulamin forum, iPhone - portal o iPhone, iPhone 3G i iPhone 3GS
iAdmin
Administrator

Mój: iPhone 3G
Firmware: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez Szaman1993 6 paź 2008, o 21:37

jak uruchomię QuickPWN, wybieram swojego iP 3G daje browse zaznaczam plik który ściąłem Firmware 2.1 - iPhone 3G ładuje się kołeczku ale nie mogę dać strzałki dalej, dlaczego??
Szaman1993

Postprzez Szaman1993 7 paź 2008, o 14:17

ok dzięki, już mam JB wczoraj zrobiłem, dziś chciałem wejść w ustawienia wi fi to mi wywalało na pulpit, wyłączyłem iphone z nadzieją że to pomoże ale on się nie włączył jest tylko logo apple. :cry: co mam zrobic nie chce przywracać bo mi szkoda JB :P
Szaman1993

Postprzez Kenic 7 paź 2008, o 17:26

I się nie udało. Doszedłem do samego końca. Po restarcie cały czas się świeci jabłuszko i nic się nie dzieje. Czekałem z 10 minut i nic się nie stało. Odtwarzam soft przez Itunesa. Mam nadzieje że się uda. Czy jest na to jakaś rada??
Kenic

Firmware: 3.0
Jailbreak: Nie

Postprzez Ejdzi 8 paź 2008, o 21:43

Witam. Jak przeczytalem wszystkie posty nikt tu nie mialem problemow na samym starcie a ja mam heh :)
Mianowicie po sciagnieciu, wypakowaniu i odpaleniu QuickPwn21-1 od razu wyskakuje mi komunikat ze aplikacje nie zostrala wlasciwie zainicjowana. Kliknij ok, aby zakonczyc aplikacje...
Sciagnalem jeszcze raz to samo z innej strony i dalej to samo.
Telefon mam poldaczony, itunes wersja 8...
O co kaman?
Ejdzi

Postprzez iAdmin 8 paź 2008, o 21:45

Ejdzi - przeczytałeś wszystkie posty tak? A pierwszy czy aby napewno też? Właśnie z nim prawie na samym początku jest napisane wyraźnie, że do poprawnego działania QuickPWN potrzebne są biblioteki .NET Framework.
Pomagam na forum, nie na PW. Pisząc na forum pomożesz innym, którzy w przyszłości mogą mieć podobny problem.
iAdmin
Administrator

Postprzez savvas 9 paź 2008, o 08:54

Czy karta SIM powinna byc wyjeta przed rozpoczeciem Jailbrek?
savvas

Postprzez iAdmin 9 paź 2008, o 08:55

savvas napisał(a):Czy karta SIM powinna byc wyjeta przed rozpoczeciem Jailbrek?

Nie ma to znaczenia.
iAdmin
Administrator

Postprzez master88ruda 9 paź 2008, o 12:04

Zastanawiam się nad zakupieniem iphone. Już niby jestem zdecydowany ale jest jedno wielkie ale.....Chodzi mi tu o gwarancje bo jeśli wgram tego jailbreaka to czy nie strace gwarancji?? czytałem posta na górze pisany przez lfanek ale chodzi mi o to czy jak już zrobię tego jailbreaka i telefon mi się zepsuje np. głośnik czy obojętnie co i zanim wyśle telefon do naprawy wgram orginalny soft to czy ci goście od naprawy naprawiając daną cześć nie natrafia na szczątki jailbreaka i nie uznają mi gwarancji. Sorry że tak zagmatwałem:)
PS. I czy możecie od razu napisać jak laikowi który nie miał jeszcze styczności z iphonem jak skasować jailbreaka i jak wgrać orginalny fabryczny soft.Z góry dzięki i pozdrawiam
master88ruda

Postprzez iAdmin 9 paź 2008, o 12:22

Robiąć Jailbreak tracisz gwarancje, jeśli cos się popsuje mozesz wgrać oryginalny soft przez iTunes i nie będzie śladów JB.
No chyba, że iPhone będzie miał na tyle poważną usterke mechaniczną, że nie będzie żadnej możliwości wgrania "czystego" firmware - ale to już musiałbyś mieć pecha.
iAdmin
Administrator

Reklamy charytatywne:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawdzone porady, Tutoriale