Odblokowanie, aktywacja i Jailbreak - QuickPWN [2.x.x]

Tutoriale, Pewne i skuteczne sposoby użytkowników iPhone'a

Postprzez Gresus 4 paź 2008, o 16:02

ja miałem podobnie ale koleszka rosjanin pokazał sie jak mi sie IP posypał i dawałem odtwórz
teraz zrobiłe JB i brak ikon cydi i instalera :/
Gresus

Postprzez Gość 5 paź 2008, o 09:10

przy robieniu jailbrake zaznaczylem, że chcę zarówno installera jak i cydię, jednakże po wszystkim mam tylko ikonkę cydi. czy tak powinno być? cydia to bardziej zaawansowana wersja installera czy odrębna aplikacja?
Gość

Postprzez Lita 5 paź 2008, o 10:10

Odrębna aplikacja. Ale Instalerem się nie przejmuj - tam i tak nic nie ma ;) Ja osobiście nie znalazłam w instalerze nic dla siebie, aplikacji do pobrania jest tam dosłownie kilka (obu rąk wystarczy żeby je policzyć :twisted: )

Inna sprawa że po dobrze zrobionym JB powinieneś mieć obie aplikacje.
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać. Polska języka - piękna języka...
Lita

Mój: iPhone 3G
Firmware: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez Gresus 5 paź 2008, o 16:35

za pierwszym razem miałem i cydia i instalera po tym jak mi sie IP pozyspal robie jailbreak i nie mam ikon ani od cydi ani od instalera ma ktos jakis pomysł bo juz wymiekłem 5 razy wgrywac softa to juz dosc !!
Gresus

Postprzez ReVeN 6 paź 2008, o 16:26

Wczesniej gdy mialem softa 2.02 mialem cydie i instalera po upade do 2.1 zniknely i mialem problem z JB ale okazalo sie ze zly quickPWN. i teraz wszytsko gra. instrukcja jak najbardziej ok
ReVeN

Firmware: 2.1

Postprzez Szaman1993 6 paź 2008, o 20:27

jak mi się nie uda i będę miał zgniłe jabłko to czy mogę przywrócić stare ustawienia dzięki ,,przywróć" w itunes ?? a może się tak stać że mi zgnije jabłko i itunes mi nie wykryje iphone i nie będę mógł dać przywróć ??
Szaman1993

Postprzez Lita 6 paź 2008, o 20:33

Może się zdarzyć że konieczne będzie odtworzenie iP w iTunes. Przed jailbreak zrób synchronizacje i zrób kopię zapasowa plików. Jeśli coś pójdzie nie tak klikniesz odtwórz. Jeśli by iTunes nie wykrywał iP (no to już miałbyś megapecha) to trzeba będzie wprowadzić go w tryb DFU (TU-->instrukcja na dole pierwszego postu i wtedy iTunes wykryje na pewno.

Ale jeśli bedziesz robil wszystko krok po kroku, spokojnie, nie spieszac się i dokladnie jak w instrukcji to nie powinienes miec zgniłego jabluszka ;)
Ostatnio edytowano 6 paź 2008, o 20:35 przez Lita, łącznie edytowano 1 raz
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać. Polska języka - piękna języka...
Lita

Postprzez iAdmin 6 paź 2008, o 20:35

Szaman1993 napisał(a):jak mi się nie uda i będę miał zgniłe jabłko to czy mogę przywrócić stare ustawienia dzięki ,,przywróć" w itunes ?? a może się tak stać że mi zgnije jabłko i itunes mi nie wykryje iphone i nie będę mógł dać przywróć ??

1.Tak
2. Jest to wielce nieprawdopodobne.
Pomagam na forum, nie na PW. Pisząc na forum pomożesz innym, którzy w przyszłości mogą mieć podobny problem.
Regulamin forum, iPhone - portal o iPhone, iPhone 3G i iPhone 3GS
iAdmin
Administrator

Postprzez Szaman1993 6 paź 2008, o 20:36

jakich plików muszę zrobić kopie ?? czy to chodzi o pliki które są dla mnie ważne?
Szaman1993

Postprzez Lita 6 paź 2008, o 20:39

Szaman1993 napisał(a):jakich plików muszę zrobić kopie ?? czy to chodzi o pliki które są dla mnie ważne?

no tak :) kontakty, pliki i aplikacje - generalnie zsynchronizuj iP, aktualizuj do najnowszego firmware (jeśli masz starszy) i jak jesteś zdecydowany - do dzieła tylko spokojnie, dokładnie jak w instrukcji, zresztą program Cie poprowadzi, nawet odlicza czas trzymania przycisków ale sam tez sobie go licz :)
Ostatnio edytowano 6 paź 2008, o 20:45 przez Lita, łącznie edytowano 1 raz
Lita

Reklamy charytatywne:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawdzone porady, Tutoriale