Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

nie wlacza sie po tym jak go rozkrecilem.

Problemy z urządzeniami z firmware z zakresu iPhone OS 1.0.0 - 1.1.4

Postprzez kruperek Cz, 3 lut 2011, 09:55:59

Witam serdecznie wszystkich uzytkowników.
Tak jak w temacie, jakis czas temu upadl mi iphone na ziemie (na plasko) i przestala dzialac gorna polowa wystwietlacza. Przeczytalem na forum, ze istnieje mozliwosc odczepienia sie czesci wtyczki od wyswietlacza, wiec postanowilem go rozkrecic. Wszystko pieknie ladnie, rozkrecalem go na podstawie tutorialu, http://translate.google.pl/translate?js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=en&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.ifixit.com%2FGuide%2FRepair%2FInstalling-iPhone-1st-Generation-Display-Assembly%2F449%2F5
...
ponownie go zlozylem wszystko podlaczylem, no i nie wlacza sie... czy zrobilem cos nie tak ? Powtarzam, ze nic nie urwalem itp. Starannie wszystko wykonane, moze moge jakos sprawdzic dlaczego sie nie wlacza? Jest jakis sposob? Nie mam nikogo ze znajomych z iphonem, wiec nie mam jak podmienic zadnych czesci w celu sprawdzenia. Prosze o porady, bo juz mnie kur***a strzela...
Pozdrawiam - kruperek.
kruperek
 
Posty: 7
Dołączył(a): Pt, 19 lis 2010, 23:36:03
Mój: iPhone
iOS: 342
Jailbreak: Tak


Postprzez iAdmin Cz, 3 lut 2011, 10:41:14

Jedyne co mogę poradzić to ponownie rozebranie iPhone'a i ponowne jego złożenie w celu sprawdzenia i upewnienia się, że wszystko jest podłączone.
Pomagam TYLKO na forum.
PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam).

Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
Avatar użytkownika
iAdmin
Administrator
 
Posty: 15111
Dołączył(a): Pt, 12 paź 2007, 19:56:24
Lokalizacja: /System root#
Mój: iPhone 5S
iOS: 9.0.2
Jailbreak: Tak

Postprzez kruperek Cz, 3 lut 2011, 11:08:50

w tym sęk włąśnie, że już próbowałem 4 razy. Kompletnie nie wiem co się stało...
kruperek
 
Posty: 7
Dołączył(a): Pt, 19 lis 2010, 23:36:03
Mój: iPhone
iOS: 342
Jailbreak: Tak

Postprzez Wookies Cz, 3 lut 2011, 11:24:42

Moze jest rozladowany? Sprobuj podlaczyc pod ladowarke i poczekaj troche bo nie zawsze odrazu zacznie ladowac.
Wookies
 
Posty: 34
Dołączył(a): Cz, 16 wrz 2010, 17:25:27
Mój: iPhone 4S
iOS: 6.0.1
Jailbreak: Nie

Postprzez kruperek Cz, 3 lut 2011, 11:43:55

jak go rozkrecalem to bylo wszystko ok, poza tym jakby byl rozladowany to przeciez wyswietlala by sie ikonka zebym podlaczyl do ladowania...

... edit... wlasnie podlaczylem ladoware i dziala wyswietlacz, wlacza sie ! :)

teraz pytanie, http://allegro.pl/dotyk-digitizer-szybka-apple-ipod-touch-2g-2nd-gen-i1419650580.html
jakbym zamówił taka plytke do swohego iphona, to czy to gwarantuje mi ze bedzie działał ? czy mozliwe jest ze zepsulo sie cos innego ? powtarzam ze nie dziala mi polowa gornej czesci iphona.
kruperek
 
Posty: 7
Dołączył(a): Pt, 19 lis 2010, 23:36:03
Mój: iPhone
iOS: 342
Jailbreak: Tak

Postprzez Jaca_ffm Cz, 3 lut 2011, 13:01:26

Iphone po rozkreceniu wymyga chwili podpiecia pod ladowarke. Zanim cos kupisz na allegro poczekaj kilka minut przy ladowaniu.
iPhone 3g-->iPhone 3gs-->iPhone 4-->iPhone 4S--->iPhone 5S-->iPhone 6S

Tablet: iPad 3 WiFi Cellular, 32GB
Tablet: iPad Air 2 WiFi Cellular, 64GB
Avatar użytkownika
Jaca_ffm
 
Posty: 977
Dołączył(a): So, 23 sie 2008, 21:31:04
Lokalizacja: Frankfurt/Main
Mój: iPhone 6S
iOS: 10.2
Jailbreak: Nie
Game Center: Cornelius

Postprzez kruperek Cz, 3 lut 2011, 13:43:43

zdaje sobie z tego sprawe, ale mowie ze dziala, teraz pytanie dotyczace tego digitizera, bo musze go wymienic zeby dziala caly dotyk, no chyba ze cos innego padło, ten wyzej przykladowo pokazany digitizer z allegro moze byc ? moze ktos z was posiada takie do sprzedania do 2g ?
kruperek
 
Posty: 7
Dołączył(a): Pt, 19 lis 2010, 23:36:03
Mój: iPhone
iOS: 342
Jailbreak: Tak

Postprzez Jaca_ffm Cz, 3 lut 2011, 13:50:26

Wyglada jak by digitalizer byl razem z szybka, ale nie jestem przekonany. Zapytaj goscia. Wymienielem tylko w 3G.
iPhone 3g-->iPhone 3gs-->iPhone 4-->iPhone 4S--->iPhone 5S-->iPhone 6S

Tablet: iPad 3 WiFi Cellular, 32GB
Tablet: iPad Air 2 WiFi Cellular, 64GB
Avatar użytkownika
Jaca_ffm
 
Posty: 977
Dołączył(a): So, 23 sie 2008, 21:31:04
Lokalizacja: Frankfurt/Main
Mój: iPhone 6S
iOS: 10.2
Jailbreak: Nie
Game Center: Cornelius

Postprzez kruperek Cz, 3 lut 2011, 13:55:03

tak tak, ale wlasnie mowie ze jest mozliwosc kupna digitizera razem z szybka za cale 50 zl okolo, wiec pytam sie czy jak wymienie tą całosc to czy bedzie dalej funkcjonowal poprawnie ?
kruperek
 
Posty: 7
Dołączył(a): Pt, 19 lis 2010, 23:36:03
Mój: iPhone
iOS: 342
Jailbreak: Tak

Postprzez Jaca_ffm Cz, 3 lut 2011, 14:36:53

Jak najbardziej. Tylko tak jak mowisz-razem z digi...Nie baw sie w odklejanie. Mozolna robota
iPhone 3g-->iPhone 3gs-->iPhone 4-->iPhone 4S--->iPhone 5S-->iPhone 6S

Tablet: iPad 3 WiFi Cellular, 32GB
Tablet: iPad Air 2 WiFi Cellular, 64GB
Avatar użytkownika
Jaca_ffm
 
Posty: 977
Dołączył(a): So, 23 sie 2008, 21:31:04
Lokalizacja: Frankfurt/Main
Mój: iPhone 6S
iOS: 10.2
Jailbreak: Nie
Game Center: Cornelius

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Następna strona

Powrót do iPhone OS 1.x

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość