Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

Konfiguracja WinSCP, iPhone + Windows, menadżer plików

Tutoriale, Pewne i skuteczne sposoby użytkowników

Postprzez Lita Pn, 20 kwi 2009, 18:34:24

malinka87 napisał(a):mam pytanie poniewaz jak wlaczam wi-fi i wchodze w boss prefs to przy napisie wi-fi mam w nawiasie ( N/A) i nadal nie mam IP. co mam teraz zrobic??:(((


Na początek wejdź jeszcze raz w Cydię i sprawdź czy sie aby na pewno zainstalowało... czasem się niby instaluje ale nadal widnieje jako niezainstalowane. Jeśli w prawym górnym rogu opisu aplikacji w Cydii masz Install to znaczy że sie nie zainstalowało. A jeśli jest Modify to inny problem.

Telefon nowy? 3G czy 2G? Jeśli nie nowy to poprzedni właściciel mógł poukrywać ikony. Wtedy pozostaje ściągnąć Categories i sprawdzić.... skoro BossPrefs ikony również nie ma, nie dostaniesz się do POOF
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać.
_________
 Telefon: iPhone XS Max 64GB,
 Komputer: MacBook Pro 13" 2017 TB,
 Tablet: iPad Pro 9,7 Cell
Apple Watch 4
Apple TV4K
Apple TV3
Avatar użytkownika
Lita
 
Posty: 5854
Dołączył(a): So, 6 wrz 2008, 17:57:30
Mój: iPhone 6
iOS: 10.2.1ß
Jailbreak: Nie
Game Center: Lita13


Postprzez manett Pn, 20 kwi 2009, 18:34:58

Okej, okej WinterBoard już mam ale BossPrefs dalej nie mam..tj. ikonki nie widzę nigdzie.// pomoże mi ktoś. ??
Obrazek
Avatar użytkownika
manett
 
Posty: 67
Dołączył(a): N, 1 lut 2009, 12:23:53
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Tak

Postprzez NIGGA So, 20 cze 2009, 15:56:27

sprawdzam czy sposob bedzie dzialas z softem 3.0 przypominam tylko ze sreeny na tutku za ze starego bossprefs'a. Zedytuje ten post i dam znac czy wszystko dziala:)

EDIT: wszystko dziala ^^
iPod Nano 6G + iPad 3 + iPhone :)
NIGGA
 
Posty: 389
Dołączył(a): Pt, 17 kwi 2009, 18:45:32
Lokalizacja: Rzeszow
Mój: iPhone 4
iOS: 5.0.1
Jailbreak: Nie

Postprzez 8850 Śr, 24 cze 2009, 23:58:11

Help! U mnie ten standardowy sposób aby dostać się na iphone nie działa!
- Iphone 3G soft 3.0 jailbrake podłaczone do wifi przez router (Linksys WRT54 z Tomato 1.23), mogę w telefonie przeglądać normalnie strony www i instalować rzeczy z cydi i icy
- w iphone włączone ssh (poprzes sbsettings - jak widać na pierwszym zrzucie ekranu). Adres IP iphone to 192.168.101.104 (na routerze pokazuje się ten sam adres IP)
- w ssh (putty) lub winscp zgodnie z tym FAQ ustawiam IP iphone i wpisuję login root. Wybieram połączenie sftp, próbowałem również scp i sftp (allow scp fall...) oczywiście na port 22
- openssh jest napewno uruchomiony ponieważ mogę w iphonie zalogować się shella
- W puttym i winscp wywala komunikat -> Network error - Connection time out. Na ping oczywiście nie odpowiada IP pewno nie iphone nie ma takiej usługi
O co chodzi? Help

Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek

-- [Dodano] --

OK, problem rozwiązałem przypadkowo: na routerze trzeba WYLACZYC IZOLACJĘ KLIENTÓW WIFI (client isolation lub coś podobnego). Teraz działa jak trzeba, mogę się zalogować do iphone przez winscp i odpowiada na pingi.
Avatar użytkownika
8850
 
Posty: 10
Dołączył(a): Cz, 18 cze 2009, 00:28:31
Mój: iPhone 3G
iOS: 3.0
Jailbreak: Tak

Postprzez PTB Cz, 2 lip 2009, 09:30:50

a gdzie mogę znaleść to SBSsettings bo zainstalowałem przez ICY już 2 razy i cały czas nie ma żadnej ikonki. Też nie mogę się połączyć przez WinSCP na 3.0 a boospredf mimo iz jest włączone wi-fi to nie pokazuje mi adresu iP;(



iAdmin czemu mapy które są na www.myiphone.com.pl do xGPS żadna z nich nie chce się ściągnąć? da się jakoś ten problem rozwiązać?
Prawdziwi żołnierze nie umierają, idą do piekieł aby się przegrupować
PTB
 
Posty: 110
Dołączył(a): Cz, 11 wrz 2008, 15:14:44
Mój: iPhone 3GS
iOS: 4.1
Jailbreak: Tak

Postprzez Lita Cz, 2 lip 2009, 09:46:50

PTB napisał(a):zainstalowałem przez ICY już 2 razy i cały czas nie ma żadnej ikonki.

SBSettings nie ma ikonki, jest to na czerwono napisane w opisie aplikacji :roll: Nie czytasz co instalujesz? Przesuń palcem po statusbar i pojawi Ci się SBS
PTB napisał(a):a boospredf mimo iz jest włączone wi-fi to nie pokazuje mi adresu iP;(

BossPrefs zdaje się nie działa najlepiej na 3.0, sam autor programu poleca przesiadkę na SBS

Co do xGPS nie pomogę bo nie korzystam.
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać.
_________
 Telefon: iPhone XS Max 64GB,
 Komputer: MacBook Pro 13" 2017 TB,
 Tablet: iPad Pro 9,7 Cell
Apple Watch 4
Apple TV4K
Apple TV3
Avatar użytkownika
Lita
 
Posty: 5854
Dołączył(a): So, 6 wrz 2008, 17:57:30
Mój: iPhone 6
iOS: 10.2.1ß
Jailbreak: Nie
Game Center: Lita13

Postprzez PTB Cz, 2 lip 2009, 13:58:00

nie wiem, klikam na status bar i nic:( jak mam kliknac żeby to się włączyło???
Ostatnio edytowano Cz, 2 lip 2009, 14:08:47 przez PTB, łącznie edytowano 1 raz
Prawdziwi żołnierze nie umierają, idą do piekieł aby się przegrupować
PTB
 
Posty: 110
Dołączył(a): Cz, 11 wrz 2008, 15:14:44
Mój: iPhone 3GS
iOS: 4.1
Jailbreak: Tak

Postprzez Lita Cz, 2 lip 2009, 14:04:31

PTB napisał(a):a gdzie jest status bar?

omg... StatusBar to ten pasek na górze na którym jest logo operatora, zasięg, godzina i bateria.
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać.
_________
 Telefon: iPhone XS Max 64GB,
 Komputer: MacBook Pro 13" 2017 TB,
 Tablet: iPad Pro 9,7 Cell
Apple Watch 4
Apple TV4K
Apple TV3
Avatar użytkownika
Lita
 
Posty: 5854
Dołączył(a): So, 6 wrz 2008, 17:57:30
Mój: iPhone 6
iOS: 10.2.1ß
Jailbreak: Nie
Game Center: Lita13

Postprzez PTB Cz, 2 lip 2009, 14:11:43

no już się dowiedziałem, klikam na ten pasek i nic się nie włącza, w którym miejscu i jak mam kliknąć?
Prawdziwi żołnierze nie umierają, idą do piekieł aby się przegrupować
PTB
 
Posty: 110
Dołączył(a): Cz, 11 wrz 2008, 15:14:44
Mój: iPhone 3GS
iOS: 4.1
Jailbreak: Tak

Postprzez Lita Cz, 2 lip 2009, 14:15:37

nie masz kliknąć, masz przesunąć.

Nie edytuj postów na które ktoś napisał odpowiedź, bo wprowadza to chaos.
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać.
_________
 Telefon: iPhone XS Max 64GB,
 Komputer: MacBook Pro 13" 2017 TB,
 Tablet: iPad Pro 9,7 Cell
Apple Watch 4
Apple TV4K
Apple TV3
Avatar użytkownika
Lita
 
Posty: 5854
Dołączył(a): So, 6 wrz 2008, 17:57:30
Mój: iPhone 6
iOS: 10.2.1ß
Jailbreak: Nie
Game Center: Lita13

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawdzone porady, Tutoriale (Software)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości