Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

Konfiguracja WinSCP, iPhone + Windows, menadżer plików

Tutoriale, Pewne i skuteczne sposoby użytkowników

Postprzez luk4sz Śr, 19 lis 2008, 10:38:15

W telefonie pokazuje wszystkie kreski, nie wiem czy da sie sprawdzic jakoś dokladniej siłe zasięgu, laptop stoi obok i ma 95% siły zasiegu, router stoi w drugim pokoju. jak przesylam dane na komp. stacjonarny (obok niego jest router)z laptopa to leci elegancko.
luk4sz
 


Postprzez malikus So, 29 lis 2008, 00:32:15

ja mam pytanie czy idzie wogule wgrac przez WinSCP muzyke i zdjecia tak zeby bylo mozna je odtworzyc w iphone??
malikus
 
Posty: 6
Dołączył(a): Pt, 28 lis 2008, 14:43:23
iOS: 2.2
Jailbreak: Nie

Postprzez iAdmin So, 29 lis 2008, 10:57:37

Tak, ale nie odtworzysz ich iPodem tylko musisz mieć alternatywny odtwarzacz zainstalowany.
Pomagam TYLKO na forum.
PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam).

Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
Avatar użytkownika
iAdmin
Administrator
 
Posty: 15111
Dołączył(a): Pt, 12 paź 2007, 19:56:24
Lokalizacja: /System root#
Mój: iPhone 5S
iOS: 9.0.2
Jailbreak: Tak

Postprzez immortel So, 29 lis 2008, 13:13:01

Jakis konkretny czy obojetnie jaki, ale byle by nie iPod?
Jeżeli wydaje się, że wszystko działa dobrze, to z pewnością musiałeś coś przeoczyć.
Avatar użytkownika
immortel
 
Posty: 465
Dołączył(a): So, 13 wrz 2008, 14:50:02
Mój: iPhone 3GS
iOS: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez malikus So, 29 lis 2008, 15:28:03

a co z zdjeciami? bo to jest dla mnie wieksze zmartwienie :P
malikus
 
Posty: 6
Dołączył(a): Pt, 28 lis 2008, 14:43:23
iOS: 2.2
Jailbreak: Nie

Postprzez immortel So, 29 lis 2008, 15:32:38

zdjecia mozna sobie spokojnie wrzucac do tego katalogu gdzie sa zdjecia zrobione iPhonem. tylko trzeba poszukac gdzie one sa dokladnie
Jeżeli wydaje się, że wszystko działa dobrze, to z pewnością musiałeś coś przeoczyć.
Avatar użytkownika
immortel
 
Posty: 465
Dołączył(a): So, 13 wrz 2008, 14:50:02
Mój: iPhone 3GS
iOS: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez RumburMK Pt, 12 gru 2008, 20:49:46

Wszystko ładnie pięknie...ale co z osobami nie mającymi sieci bezprzewodowych w pobliżu, jadących po kablu :?: fajnie jakby ktoś dopisał co robić w przypadku połączenia przez kabel USB...
RumburMK
 
Posty: 8
Dołączył(a): Pt, 12 gru 2008, 20:18:34
iOS: 2.2
Jailbreak: Tak

Postprzez Lita Pt, 12 gru 2008, 22:39:16

RumburMK napisał(a):Wszystko ładnie pięknie...ale co z osobami nie mającymi sieci bezprzewodowych w pobliżu, jadących po kablu :?: fajnie jakby ktoś dopisał co robić w przypadku połączenia przez kabel USB...


Inny program --->> iPhoneBrowser
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać.
_________
 Telefon: iPhone XS Max 64GB,
 Komputer: MacBook Pro 13" 2017 TB,
 Tablet: iPad Pro 9,7 Cell
Apple Watch 4
Apple TV4K
Apple TV3
Avatar użytkownika
Lita
 
Posty: 5854
Dołączył(a): So, 6 wrz 2008, 17:57:30
Mój: iPhone 6
iOS: 10.2.1ß
Jailbreak: Nie
Game Center: Lita13

Postprzez FiTzu So, 13 gru 2008, 14:30:48

Dolores napisał(a):
squall napisał(a):
Dolores napisał(a):Mam dokładnie ten sam problem :(
Wszystko robione zgodnie z opisem (IP 3G, router, neostrada). Pojawia mi się puste okienko i informacja o błędzie. :|


tzn. jaki błąd? że nie może nawiązać połączenia i próbuje dalej? pierwsze łączenie musi troche potrwać. po 15 sekundach wyskakuje komunikat - nie zamykaj go i czekaj, aż połączy sie z iphonem.

być może w obu przypadkach routery blokują połączenie?[nie mam pojęcia w jaki sposób]


Czekam dość długo, okienko nie wygląda tak jak w tutorialu, jest puste, a po jakiś 20-30 sekundach, pojawia się komunikat "Błąd w połączeniu" lub "nie można zlokalizować IP" albo coś w tym stylu. Nie mogę na razie podać dokładnego komunikatu, bo muszę najpierw ponownie zrobić JB (musiałam udać się do salonu ery w innej sprawie, więc chwilowo przywróciłam ustawienia fabryczne ;) )


a może musicie w routerze zarejestrować urządzenie żeby się połączyło. To znaczy wchodzicie w router i wpisujecie ten numerek z Ustawienia-> ogólne -> To urządzenie -> adres Wi-Fi(inaczej adres MAC) i rejestrujecie ajFona w routerze, potem WEP i wszystko powinno śmiagać... przynajmniej u mnie tak zrobiłem i śmiga jak złoto

Lita napisał(a):Hmmm jedno pytanie ---> co jeśli mam ciągle zmienne IP? Znaczy ciągle zmienia mi się ostatnia cyfra?

niekiedy na routerze możesz sobie statyczny adres dla danego urządzenia przydzielić
Nie pomagam na PW. Do zadawania pytań służy forum.
Chcesz wygrać aplikację? Sprawdź aktywne konkursy -> Konkursy myiPhone
.Bombing.For.Peace.Is.Like.Fucking.For.Virginity.
Avatar użytkownika
FiTzu
 
Posty: 8256
Dołączył(a): Pn, 15 wrz 2008, 12:58:05
Lokalizacja: Sosnowiec
Mój: iPhone 6
iOS: 9.3
Jailbreak: Nie
Game Center: iFiTzu

Postprzez kseroboy Cz, 1 sty 2009, 21:32:17

Gdy próbuję się zalogować do połączenia w WinSCP on chce jakieś hasło. Co mam podać? Hasło WEP nie akceptuje.
kseroboy
 
Posty: 10
Dołączył(a): Wt, 30 gru 2008, 12:16:48
iOS: 2.3
Jailbreak: Nie

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawdzone porady, Tutoriale (Software)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości

cron