Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

Konfiguracja WinSCP, iPhone + Windows, menadżer plików

Tutoriale, Pewne i skuteczne sposoby użytkowników

Postprzez Szaman1993 So, 18 paź 2008, 11:51:25

ok, ale co mam zrobić z tym żebym mi działało??
Szaman1993
 
Posty: 22
Dołączył(a): Pt, 3 paź 2008, 22:44:19


Postprzez iAdmin So, 18 paź 2008, 11:54:32

Szaman1993 napisał(a):ok, ale co mam zrobić z tym żebym mi działało??


Zrobiłeś wszystko wg tutoriala włącznie z instalacją na iPhone SSH?
Pomagam TYLKO na forum.
PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam).

Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
Avatar użytkownika
iAdmin
Administrator
 
Posty: 15111
Dołączył(a): Pt, 12 paź 2007, 19:56:24
Lokalizacja: /System root#
Mój: iPhone 5S
iOS: 9.0.2
Jailbreak: Tak

Postprzez Szaman1993 So, 18 paź 2008, 12:03:28

tak pobrałem go z cydi i włączyłem w bossP
Szaman1993
 
Posty: 22
Dołączył(a): Pt, 3 paź 2008, 22:44:19

Postprzez Dolores Pn, 27 paź 2008, 07:45:34

Mam dokładnie ten sam problem :(
Wszystko robione zgodnie z opisem (IP 3G, router, neostrada). Pojawia mi się puste okienko i informacja o błędzie. :|
______
Kto pyta, nie błądzi
Avatar użytkownika
Dolores
 
Posty: 62
Dołączył(a): Śr, 1 paź 2008, 21:07:04
iOS: 2.2
Jailbreak: Tak

Postprzez MutantVirus Pn, 27 paź 2008, 19:46:49

Witam. Czy to SSH musi być cały czas włączony, aby telefon normalnie funkcjonował? I czy ma to jakiś wpływ na zużycie baterii, bo zauważyłem, że dość szybko bateria zdycha.
Avatar użytkownika
MutantVirus
 
Posty: 4
Dołączył(a): So, 25 paź 2008, 17:57:32
Mój: iPhone 3G
iOS: 2.2.1
Jailbreak: Tak

Postprzez iAdmin Pn, 27 paź 2008, 19:52:24

SSH musi być włączony jeśli chcesz korzystać z WinSCP.
Jeśli nie korzystasz z WinSCP to możesz spokojnie wyłączyć.
Pomagam TYLKO na forum.
PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam).

Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
Avatar użytkownika
iAdmin
Administrator
 
Posty: 15111
Dołączył(a): Pt, 12 paź 2007, 19:56:24
Lokalizacja: /System root#
Mój: iPhone 5S
iOS: 9.0.2
Jailbreak: Tak

Postprzez squall Cz, 30 paź 2008, 17:00:44

Dolores napisał(a):Mam dokładnie ten sam problem :(
Wszystko robione zgodnie z opisem (IP 3G, router, neostrada). Pojawia mi się puste okienko i informacja o błędzie. :|


tzn. jaki błąd? że nie może nawiązać połączenia i próbuje dalej? pierwsze łączenie musi troche potrwać. po 15 sekundach wyskakuje komunikat - nie zamykaj go i czekaj, aż połączy sie z iphonem.

być może w obu przypadkach routery blokują połączenie?[nie mam pojęcia w jaki sposób]
Avatar użytkownika
squall
 
Posty: 12
Dołączył(a): So, 18 paź 2008, 21:59:35
Lokalizacja: żyrardów
iOS: 2.1
Jailbreak: Tak

Postprzez Dolores Cz, 30 paź 2008, 19:25:04

squall napisał(a):
Dolores napisał(a):Mam dokładnie ten sam problem :(
Wszystko robione zgodnie z opisem (IP 3G, router, neostrada). Pojawia mi się puste okienko i informacja o błędzie. :|


tzn. jaki błąd? że nie może nawiązać połączenia i próbuje dalej? pierwsze łączenie musi troche potrwać. po 15 sekundach wyskakuje komunikat - nie zamykaj go i czekaj, aż połączy sie z iphonem.

być może w obu przypadkach routery blokują połączenie?[nie mam pojęcia w jaki sposób]


Czekam dość długo, okienko nie wygląda tak jak w tutorialu, jest puste, a po jakiś 20-30 sekundach, pojawia się komunikat "Błąd w połączeniu" lub "nie można zlokalizować IP" albo coś w tym stylu. Nie mogę na razie podać dokładnego komunikatu, bo muszę najpierw ponownie zrobić JB (musiałam udać się do salonu ery w innej sprawie, więc chwilowo przywróciłam ustawienia fabryczne ;) )
______
Kto pyta, nie błądzi
Avatar użytkownika
Dolores
 
Posty: 62
Dołączył(a): Śr, 1 paź 2008, 21:07:04
iOS: 2.2
Jailbreak: Tak

Postprzez luk4sz Wt, 18 lis 2008, 23:27:08

Witam, wgrałem tą aplikacje telefon łaczy się z komputerem wszystko jest niby okej tylko mam jedno pytanie: czy przegrywanie danych jest tak strasznie wolne ? czy to ja mam coś w opcjac źle ustawione ? w 30 min. przegralo mi zaledwie 70Mb

edit: prędkość transferu mam ustawioną na "nieograniczona"
luk4sz
 

Postprzez iAdmin Śr, 19 lis 2008, 01:01:32

Dobry zasięg WiFi masz?
Pomagam TYLKO na forum.
PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam).

Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
Avatar użytkownika
iAdmin
Administrator
 
Posty: 15111
Dołączył(a): Pt, 12 paź 2007, 19:56:24
Lokalizacja: /System root#
Mój: iPhone 5S
iOS: 9.0.2
Jailbreak: Tak

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawdzone porady, Tutoriale (Software)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości