Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

Komunikat o niekompatybilnym akcesorium - rozwiązanie

Tutoriale, Pewne i skuteczne sposoby użytkowników

Postprzez Lita 24 sie 2011, 09:17

Lita napisał(a):peter2, w/g obrazka Twój iP jest po jailbreak czyli powinna byc na nim Cydia

biję się w pierś - oczywiście telefon nie ma jailbreak, dlatego tez nie ma Cydii - nie wiem jak ja spojrzałam na ten obrazek i nie wiem dlaczego zasugerowałam się GeneralStorage, które przecież z JB ma niewiele wspólnego.
Moja wina, sorki za wprowadzenie w błąd.
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać.
_________
 Telefon: iPhone 6, 64GB,
 Komputer: MacBook Pro 13" 2010,
 Tablet: iPad Pro 9,7 Cellular
Apple Watch Series 2
Apple TV2 JB
Apple TV3
Avatar użytkownika
Lita
 
Posty: 5853
Dołączył(a): 6 wrz 2008, 16:57
Mój: iPhone 6
iOS: 10.2.1ß
Jailbreak: Nie
Game Center: Lita13


Postprzez Lita 24 sie 2011, 11:13

Lita napisał(a):FiTzu, łatka ma usuwać problem - powodować, że urządzenie, wcześniej nie uznawane przez iPhone'a za "przyjazne" , staje się w pełni kompatybilnym akcesorium.
Co prawda nie miałam okazji sama tego sprawdzić - brak niekompatybilnego urządzenia, ale odzyskałam pełna kontrolę nad dźwiękiem, co wskazuje na akceptację przez iPhone , w moim przypadku, wyimaginowanego urządzenia ;)

Dodam jeszcze ze po tej operacji zniknęły u mnie wszelkie problemy z "widzeniem" karty SIM. Telefon z tą łatką stał się znowu stuprocentowo sprawnym urządzeniem :)
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać.
_________
 Telefon: iPhone 6, 64GB,
 Komputer: MacBook Pro 13" 2010,
 Tablet: iPad Pro 9,7 Cellular
Apple Watch Series 2
Apple TV2 JB
Apple TV3
Avatar użytkownika
Lita
 
Posty: 5853
Dołączył(a): 6 wrz 2008, 16:57
Mój: iPhone 6
iOS: 10.2.1ß
Jailbreak: Nie
Game Center: Lita13

Postprzez kretos83 15 wrz 2011, 12:20

witam a u mnie po instalacji tej l
łatki telefon po restarcie wisi tylko na jabłuszku. Próbowałem hard resetu i tez nic nie pomaga. Wydaje mi sie ze trzeba bedzię zrobić restore :-(
kretos83
 
Posty: 1
Dołączył(a): 13 wrz 2011, 17:48
Mój: iPhone 4
iOS: 4.3.3
Jailbreak: Tak
Game Center: kretos83

Postprzez FiTzu 15 wrz 2011, 12:38

kretos83, a na pewno nie masz tethered JB?
Nie pomagam na PW. Do zadawania pytań służy forum.
Chcesz wygrać aplikację? Sprawdź aktywne konkursy -> Konkursy myiPhone
.Bombing.For.Peace.Is.Like.Fucking.For.Virginity.
Avatar użytkownika
FiTzu
 
Posty: 8256
Dołączył(a): 15 wrz 2008, 11:58
Lokalizacja: Sosnowiec
Mój: iPhone 6
iOS: 9.3
Jailbreak: Nie
Game Center: iFiTzu

Postprzez peter2 2 gru 2011, 03:02

Eureka . W końcu po długim czasie udało mi się zrobić JB i zainstalować Cydię, toteż mogłem podmienić plik który sprawia problem .

Okej. Udało się, zrobiłem Reboota, iPhone się włączył tylko problem taki jest że po wgraniu tego pliku baaaardzo wolno chodzi, kosmicznie mocno ścina, ale tak mocno muli że wogóle nie da się korzystać z telefonu . Opóźnienie jest ok. 30 sekund i co jakiś czas pojawia się takie słoneczko jak z platformy Java :)

Nazwa operatora się nie wgrywa.

Zrobilem ponownie Restore i powtórzyłem proces podmiany pliku, ale niestety to samo. Jest na to jakaś rada :) ?
peter2
 
Posty: 11
Dołączył(a): 22 sie 2011, 17:17
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Nie

Postprzez Lita 2 gru 2011, 08:38

nie zauważyłam takiej zależności... Z tym, że ja podmieniałam plik na 3GS, z profilu wynika że masz 3G - on sam w sobie muli i jest powolny... możliwe że ten plik dowala mu dodatkowo... :hmm:
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać.
_________
 Telefon: iPhone 6, 64GB,
 Komputer: MacBook Pro 13" 2010,
 Tablet: iPad Pro 9,7 Cellular
Apple Watch Series 2
Apple TV2 JB
Apple TV3
Avatar użytkownika
Lita
 
Posty: 5853
Dołączył(a): 6 wrz 2008, 16:57
Mój: iPhone 6
iOS: 10.2.1ß
Jailbreak: Nie
Game Center: Lita13

Postprzez peter2 2 gru 2011, 12:01

:c no trudno.
Chyba jednak juz czas rozejrzeć sie za nowym telefonem :)
peter2
 
Posty: 11
Dołączył(a): 22 sie 2011, 17:17
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Nie

Postprzez saguaro 8 cze 2013, 07:40

A jesli moj iphone jest bez jalibreak? Jak to moge wgrac ?
saguaro
 
Posty: 2
Dołączył(a): 8 cze 2013, 07:09
Mój: iPhone 3GS
iOS: 6.1.3
Jailbreak: Nie

Postprzez Matisek123 8 cze 2013, 09:48

Musisz zmienić urządzenie lub, ewentualnie, wejsc w ustawienia>ogolne>wyzeruj>wszystkie ustawienia. To podobno komus kiedys pomoglo. :bezradny:

Jesli to kabel jest, to masz cos takiego: http://youtu.be/Ie5mx2m8uyM
Chętnie pomagam na PW
Avatar użytkownika
Matisek123
 
Posty: 1492
Dołączył(a): 10 lis 2010, 21:13
Lokalizacja: Warszawa
Mój: iPhone 6S
iOS: 9.3b1
Jailbreak: Nie

Postprzez Piotre.k 25 gru 2015, 15:54

odświeżę :)
mam futerał powercase z dodatkową baterią po podłączeniu do mojego ip6 wyskakuje komunikat
ten kabel lub akcesorium nie ma certyfikatu i może zawodzić podczas pracy z tym iphonem

i nie ładuje telefonu
numer polega na tym że żona ma takiego samego ip6 ten sam soft 9.1 i u niej po podłączeniu normalnie ładuje
próbowałem u siebie nawet restore i na czystym ip podłączyć i jest to samo
da sie to jakoś obejść ? i dlaczego do cholery u żony działa a u mnie nie :/
najpierw iPhone 3g
później iPhone 4
następnie iPhone 5
teraz iPhone 6
Piotre.k
 
Posty: 474
Dołączył(a): 15 wrz 2008, 11:31
Lokalizacja: Łódź
Mój: iPhone 6
iOS: 8.1
Jailbreak: Nie

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawdzone porady, Tutoriale (Software)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości