Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

Jak wprowadzić iPhone w tryb DFU

Tutoriale, Pewne i skuteczne sposoby użytkowników

Postprzez iMoCks 10 lip 2012, 10:14

Jak to? Nie wiesz jaki iOS wgrałeś? Idź do pierwszego lepszego kiosku, kup starter orange i aktywuj telefon i sprawdź jaki iOS masz.
iMoCks
 


Postprzez 19artur22 10 lip 2012, 10:27

iMoCks napisał(a):Jak to? Nie wiesz jaki iOS wgrałeś? Idź do pierwszego lepszego kiosku, kup starter orange i aktywuj telefon i sprawdź jaki iOS masz.

zamotalem sie bo po prostu zadne oprogramowanie nie chcialo mi wejsc, wiec wgrywalem wiele roznych, ale to jest 3.1.3, jestem pewien :)
19artur22
 
Posty: 25
Dołączył(a): 27 maja 2012, 18:06
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Nie

Postprzez iMoCks 10 lip 2012, 10:32

Mimo wszystko wsadz byle jaka karte orange i aktywuj telefon. Podaj nam wtedy jaki masz Firmware Modemu i dowiesz sie wszystkiego na temat SimLock'a.
iMoCks
 

Postprzez 19artur22 10 lip 2012, 10:40

iMoCks napisał(a):Mimo wszystko wsadz byle jaka karte orange i aktywuj telefon. Podaj nam wtedy jaki masz Firmware Modemu i dowiesz sie wszystkiego na temat SimLock'a.

Firmware 3.1.3
19artur22
 
Posty: 25
Dołączył(a): 27 maja 2012, 18:06
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Nie

Postprzez iMoCks 10 lip 2012, 10:43

Boshhhhhh... Czy kolega czyta ze zrozumieniem? 3.1.3 to jest wersja softu w telefonie. Do ominięcia lub chociażby uzyskania informacji na temat możliwości ominięcia SimLock'a w tym telefonie potrzebna jest wersja Firmware Modemu - to nie to samo co iOS. A bez aktywowanego telefonu tego się nie dowiesz.
Jaśniej się chyba nie da.
iMoCks
 

Postprzez 19artur22 10 lip 2012, 10:47

iMoCks napisał(a):Boshhhhhh... Czy kolega czyta ze zrozumieniem? 3.1.3 to jest wersja softu w telefonie. Do ominięcia lub chociażby uzyskania informacji na temat możliwości ominięcia SimLock'a w tym telefonie potrzebna jest wersja Firmware Modemu - to nie to samo co iOS. A bez aktywowanego telefonu tego się nie dowiesz.
Jaśniej się chyba nie da.

dzieki, bo jestem zielony, a ile kosztuje starter z orange?
19artur22
 
Posty: 25
Dołączył(a): 27 maja 2012, 18:06
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Nie

Postprzez iMoCks 10 lip 2012, 10:48

Nie wiem, nie mieszkam w Polsce od kilku ładnych lat.
iMoCks
 

Postprzez 19artur22 10 lip 2012, 10:51

iMoCks napisał(a):Nie wiem, nie mieszkam w Polsce od kilku ładnych lat.

jade do sklepu po starter, za 15 minut wszystko bedzie jasne

-- [Dodano] --

iMoCks napisał(a):Nie wiem, nie mieszkam w Polsce od kilku ładnych lat.

wlozylem karte sim z orange, nadal ten sam napis "no sim card instaled"

-- [Dodano] --

co robic?
19artur22
 
Posty: 25
Dołączył(a): 27 maja 2012, 18:06
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Nie

Postprzez iMoCks 10 lip 2012, 13:00

Skąd ten telefon jest? Znaleziony? Kupiony? Bo wygląda mi na zablokowany.
iMoCks
 

Postprzez 19artur22 11 lip 2012, 14:01

Jak wprowadzić telefon w tryb DFU nie uzywajac przycisku POWER i HOME, bo za zadne skarby ta kombinacja nie moge wprowadzic go w ten tryb, przypomne tez ze w telefonie widnieje napis No SIM card installed, jak aktywowac telefon nie wprowadzajac go w DFU, a i po IMEI'u wyszlo mi ze telefon kupiony byl w ORANGE, wiec pojechalem po karte tego operatora, ale nic to nie dalo.
19artur22
 
Posty: 25
Dołączył(a): 27 maja 2012, 18:06
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Nie

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawdzone porady, Tutoriale (Software)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości