Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

[3.0.1]Jailbreak dla iPhone 2G, 3G, 3GS i iPod Touch 1G i 2G

Tutoriale, Pewne i skuteczne sposoby użytkowników

Postprzez iNarek So, 20 cze 2009, 21:42:44

Rozumiem, że to jest wgrywanie obrazu zjailbreakowanego softu a nie JB na "czystym" sofcie?
MacBook Pro Retina 13" Early 2015 iPhone 6S 64GB Space Gray iPad Air 2 64GB Gold WiFi + Cellular
Avatar użytkownika
iNarek
 
Posty: 823
Dołączył(a): Śr, 12 lis 2008, 21:16:11
Mój: iPhone 6
iOS: 10.3.1
Jailbreak: Nie
Game Center: F0rfiter


Postprzez Muphet So, 20 cze 2009, 22:21:14

zrobiłem wg poradnika. Mam na ekranie zielona strzałkę z dyskiem, tekst "Downloading Jailbreak Data..." oraz kółeczko loading. Długo mam tak z tym czekać?
Muphet
 
Posty: 19
Dołączył(a): Śr, 6 sie 2008, 18:14:05
Mój: iPhone 3G
iOS: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez djseban So, 20 cze 2009, 22:22:37

@up: Masz w ogóle podłączony kabel? Od jakiego czasu tak czekasz?
@iMareq: To jest JB na czystym sofcie.

Pozdrawiam
djseban
 
Posty: 20
Dołączył(a): N, 10 maja 2009, 14:05:09
Mój: iPhone 4S
iOS: 6.1
Jailbreak: Tak

Postprzez Muphet So, 20 cze 2009, 22:24:21

@djseban: Robiłem wg poradnika więc po wyświetleniu się "done" w redsn0w odłączyłem kabel. no już mija 9 minuta
/edit: telefon zresetował się po czym wyświetlił info o podłączeniu do iTunes. Teraz juz nawet nie ma emergency call. What now?! ;/
Muphet
 
Posty: 19
Dołączył(a): Śr, 6 sie 2008, 18:14:05
Mój: iPhone 3G
iOS: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez djseban So, 20 cze 2009, 22:47:23

Wgraj czyste 3.0 przez iTunes i później zrób jailbreaka. Zero problemu.

Pozdrawiam
djseban
 
Posty: 20
Dołączył(a): N, 10 maja 2009, 14:05:09
Mój: iPhone 4S
iOS: 6.1
Jailbreak: Tak

Postprzez Muphet So, 20 cze 2009, 23:01:35

Mówisz zero problemu... Gdy chcę wgrać przez iT wyskakuje mi błąd 20 i zatrzymuje mi odtwarzanie.
Do tej pory używałem iPhone1,2_3.0_7A249_Restore.ipsw //zobaczę co będzie z 341 ale jaka to różnica...
A jeśli tu mi nie wskoczy, to mam próbować jB na innym kompie?
Muphet
 
Posty: 19
Dołączył(a): Śr, 6 sie 2008, 18:14:05
Mój: iPhone 3G
iOS: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez Quake94 So, 20 cze 2009, 23:10:53

Co do mojego problemu, chyba jest to wina braku sterownika, w menadżerze urządzeń w Kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej, mam jedno Nieznane urządzenie, które wczoraj usuwałem, a dzisiaj jest znowu zainstalowane, nie mam tam Apple iPhone - jak zreinstalować sterowniki usb ?
Quake94
 
Posty: 11
Dołączył(a): So, 20 cze 2009, 19:07:17
Mój: iPhone
iOS: 3.0
Jailbreak: Tak

Postprzez Muphet So, 20 cze 2009, 23:35:59

DZIAŁA!!!! Dzięki seban :*
Tylko sieci nie widzi...
Muphet
 
Posty: 19
Dołączył(a): Śr, 6 sie 2008, 18:14:05
Mój: iPhone 3G
iOS: 3.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez Quake94 So, 20 cze 2009, 23:48:53

Użyj redsnow, poradnik:
Kod: Zaznacz cały
http://forum.myiphone.com.pl/viewtopic.php?t=5163
Quake94
 
Posty: 11
Dołączył(a): So, 20 cze 2009, 19:07:17
Mój: iPhone
iOS: 3.0
Jailbreak: Tak

Postprzez bekler N, 21 cze 2009, 00:29:12

a ja mam taki problem ze wejde do cyndii i po kilkunastu sekundach wraca do glownego menu....wie ktos o co chodzi?
bekler
 
Posty: 7
Dołączył(a): N, 16 lis 2008, 20:49:32
iOS: 2.2
Jailbreak: Nie

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawdzone porady, Tutoriale (Software)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości