iTunes Store

Aplikacja iTunes firmy Apple, sklep iTunes Store i jego dział AppStore

Postprzez KuRo 19 gru 2009, o 14:14

Offtopicmaksst :ok:
KuRo

Mój: iPhone 3G
Firmware: 3.0
Jailbreak: Tak

Postprzez daredo 11 mar 2010, o 20:59

Mam takie pytanie dotyczące itunes

Kiedyś tam dawno założyłem sobie polskie konto itunes store, ale tylko raz się na nie zalogowałem i od tamtego czasu nie zaglądałem na nie. Jak wiadomo w PL dostępne są tylko aplikacje na iphone. Dziś spróbowałem zmienić kraj na USA i po zmianie pojawiło się wszystko dostępne: muzyka, filmy, gry na ipod itp.

I moje pytania są następujące

1. Czy jeśli założę sobie amerykańskie konto itunes to mogę ściągać darmowe rzeczy bez żadnego problemu? Jest to w pełni legalne?

2, Czy bardziej opłaca się ściągać na tym amerykańskim koncie jak już, czy na polskim? Od razu mówię, że zależy mi w sumie tylko na aplikacjach na iphone.

3. Czy możliwe jest ściąganie płatnych aplikacji na amerykańskim koncie itunes store za pośrednictwem karty kredytowej polskiej z komputerem w Polsce?

Z góry dziękuję za odpowiedzi
daredo

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 3.1
Jailbreak: Nie

Postprzez Lita 11 mar 2010, o 21:09

ad 1 - jest to legalne z punktu widzenia prawa karnego, ale niezgodne z regulaminem, który akceptujesz podczas zakladania konta w iTunes

ad 2 - jesli chodzi o aplikacje to chyba nie ma znaczenia wiekszego. Czasem jest tak, że aplikacje w polskim iTunes Store pojawiają sie z kilkudniowym opóźnieniem. Konto na amerykańskim iTunes pozwoli Ci na sciaganie muzyki, filmów czy podcastów

ad 3 - nie jest mozliwe korzystanie a polskiej karty kredytowej na amerykańskim koncie. Ale możesz zasilac swoje konto korzystając z iTunes Gift Cards dostepnych na allegro na przykład
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać. Polska języka- piękna języka...
Lita

Firmware: 3.1.3

Postprzez daredo 11 mar 2010, o 21:13

Czyli mamy powiedzmy dwa przypadki:

1. Kupuję sobie gift card 50$, używam jej na amerykańskim itunes
2. Używam karty kredytowej na polskim koncie itunes

I w obu przypadkach będę mógł ściągnąć płatne aplikacje, z tym że w pierwszym przypadku po prostu lekko nagnę regulamin itunes?

I czy jest możliwość, że zablokują mi konto jak odkryją że ściągam aplikacje z amerykańskiego konta choć jestem w Polsce?
daredo

Postprzez Lita 11 mar 2010, o 21:18

1. tak
2. szanse zawsze są, ale jak na razie nie slyszałam o takim przypadku
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać. Polska języka- piękna języka...
Lita

Postprzez daredo 11 mar 2010, o 21:22

Ok, to dzięki wielkie za pomoc. W przyszłym tygodniu iphone powinien już być, więc na początek ściągne kilka darmowych aplikacji na polskim koncie, kilka płatnych i jak będzie działać to będę po prostu na polskim koncie działał, najwyżej od czasu do czasu gift cards się kupi.

A i jeszcze ostatnie pytanie, można mieć kilka kont w itunes store na jednym komputerze prawda? Bo w razie czego utworzyłbym sobie też drugie konto amerykańskie ;p
daredo

Postprzez Lita 11 mar 2010, o 21:26

można. I z obu można korzystać, aplikacje na iPhone można synchronizowac z wszystkimi kontami jakie sie ma.
Lita

Postprzez daredo 11 mar 2010, o 21:33

No to skoro tak to fajnie, temat można zamknąć w sumie, jak coś mi sie przypomni to na pewno dopiero podczas pierwszego użytkowania iphone ;] Jeszcze raz dzięki za pomoc :)
daredo

Postprzez ciciol 11 mar 2010, o 21:45

To Apple, a nie Microsoft:) Tu nie dostaniesz bana jak u konkurencji np. na XBOX 360:)
ciciol

Firmware: 4.0

Postprzez iSimon 7 cze 2010, o 13:16

Czy jest legalne posiadanie konta w US AppStore i w PL AppStore?
Czy jak mam ściągnięte aplikacje z PL Appstore, a będę ściągał potem z US AppStore to aplikacje z PL zostaną?
Czy kody promocyjne są legalne?
„Jeśli chodzi o pomysły, wszystko jest dozwolone"
„Ludzie nie wiedzą czego chcą, dopóki im tego nie pokażesz"

Steve Jobs
iSimon

Firmware: 4.0

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do iTunes, iTunes Store, AppStore