Kiedyś tam dawno założyłem sobie polskie konto itunes store, ale tylko raz się na nie zalogowałem i od tamtego czasu nie zaglądałem na nie. Jak wiadomo w PL dostępne są tylko aplikacje na iphone. Dziś spróbowałem zmienić kraj na USA i po zmianie pojawiło się wszystko dostępne: muzyka, filmy, gry na ipod itp.
I moje pytania są następujące
1. Czy jeśli założę sobie amerykańskie konto itunes to mogę ściągać darmowe rzeczy bez żadnego problemu? Jest to w pełni legalne?
2, Czy bardziej opłaca się ściągać na tym amerykańskim koncie jak już, czy na polskim? Od razu mówię, że zależy mi w sumie tylko na aplikacjach na iphone.
3. Czy możliwe jest ściąganie płatnych aplikacji na amerykańskim koncie itunes store za pośrednictwem karty kredytowej polskiej z komputerem w Polsce?
ad 1 - jest to legalne z punktu widzenia prawa karnego, ale niezgodne z regulaminem, który akceptujesz podczas zakladania konta w iTunes
ad 2 - jesli chodzi o aplikacje to chyba nie ma znaczenia wiekszego. Czasem jest tak, że aplikacje w polskim iTunes Store pojawiają sie z kilkudniowym opóźnieniem. Konto na amerykańskim iTunes pozwoli Ci na sciaganie muzyki, filmów czy podcastów
ad 3 - nie jest mozliwe korzystanie a polskiej karty kredytowej na amerykańskim koncie. Ale możesz zasilac swoje konto korzystając z iTunes Gift Cards dostepnych na allegro na przykład
naprawdę naprawdę razem, na pewnopo prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, włączać i wyłączać. Polska języka- piękna języka... ______________ moje zabawki:iPhone 3GS 32GB :),iPhone 3G 8GB, ______________ لحظات أجمل تأتي بشكل غير متوقع
1. tak 2. szanse zawsze są, ale jak na razie nie slyszałam o takim przypadku
naprawdę naprawdę razem, na pewnopo prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, włączać i wyłączać. Polska języka- piękna języka... ______________ moje zabawki:iPhone 3GS 32GB :),iPhone 3G 8GB, ______________ لحظات أجمل تأتي بشكل غير متوقع
Ok, to dzięki wielkie za pomoc. W przyszłym tygodniu iphone powinien już być, więc na początek ściągne kilka darmowych aplikacji na polskim koncie, kilka płatnych i jak będzie działać to będę po prostu na polskim koncie działał, najwyżej od czasu do czasu gift cards się kupi.
A i jeszcze ostatnie pytanie, można mieć kilka kont w itunes store na jednym komputerze prawda? Bo w razie czego utworzyłbym sobie też drugie konto amerykańskie ;p
można. I z obu można korzystać, aplikacje na iPhone można synchronizowac z wszystkimi kontami jakie sie ma.
No to skoro tak to fajnie, temat można zamknąć w sumie, jak coś mi sie przypomni to na pewno dopiero podczas pierwszego użytkowania iphone ;] Jeszcze raz dzięki za pomoc
Czy jest legalne posiadanie konta w US AppStore i w PL AppStore? Czy jak mam ściągnięte aplikacje z PL Appstore, a będę ściągał potem z US AppStore to aplikacje z PL zostaną? Czy kody promocyjne są legalne?
„Jeśli chodzi o pomysły, wszystko jest dozwolone" „Ludzie nie wiedzą czego chcą, dopóki im tego nie pokażesz"