Iphone=Amiga

Rozmowy o wszystkim innym niż iPhone

Postprzez synix 1 lis 2009, o 22:47

Od jakiegoś czasu mam iphone 3g i musze stwierdzic,że iphone jest bardzo podobną platforma do staruszki jaką jest nasza AMIGA, taki sam system (tzn. w cholere błedów i niedociągnięć )masa ludzi meczących sie nad tym by wszystko chodziło tak jak należy,człowiek instaluje różne łatki patche nakładki umozliwiajace sprawne i bezpieczne użytkowanie naszych pociech, i tu nagle wychodzi nowy soft oznaczony numerkiem x.xx.x.x.x.x czyli srednio co miesiąc i każdy zaczyna instalacje od początku jest to tak mozolne ze naprawdę przypomina instalacje i konfiguracje sytemu AMIGI Workbench Os.Oczywiscie nie jestem osobą która jest jakimś stetryczałym dziadkiem któremu sie cos tam nie podoba, tylko tak sobie wpadłem na takie skojarzenie.Korzystając z okazji chciałbym przeprowadzic małą ankietę dotycząca osób które mialy styczność z tym że komputerem (AMIGA) i podzielenie sie uwagą.
http://www.youtube.com/watch?v=iXOkQx5KuEI
ZAPRASZAM
synix

Mój: iPhone 3G
Firmware: 4.0
Jailbreak: Tak

Postprzez mymon 1 lis 2009, o 23:08

Nie rób Jb to nie będziesz miał problemów a jak chcesz wycisnąć więcej z telefonu niż oferuje producent to chyba logicznym jest ze trzeba się trochę pobawić 8-)
Podobieństwa do Amigi nie znajduje w ogóle :roll:
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
mymon

Mój: iPhone 4
Firmware: 4.0.1
Jailbreak: Nie

Postprzez synix 1 lis 2009, o 23:27

Nie instaluj nowego systemu plków do nowego sytemu amiga Os,bez mozliwosci zapisu pików wiekszych niz 500 Mb,nowego shella,opusa,scalosa,nowych nakladek wizualnych,tzw.tematow- powiem szczeze ze jesli nie widzisz podobieństw to nigdy nie miales amigi ,a nie tego oczekuje w swojej ankiecie, wiec prosto by było sie nie wypowiadac, a moze tylko powiedziec tyle ze " Amigi nigdy nie miałem i to co wiem na jej temat to czytałem w gazetach typu xxx.Sorrki jesli sie uraziłem
ZAPRASZAM
synix

Postprzez mymon 1 lis 2009, o 23:33

Sorry ze Ci zepsułem ankietę :oops:
Rozumiem ze pytanie jest tendencyjnie i pewnie w dalszych odpowiedziach tej ankiety wszyscy się z Tobą zgodzą a moja skromna opinia nie wpłynie na jej negatywny wynik :P
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
mymon

Mój: iPhone 4
Firmware: 4.0.1

Postprzez synix 1 lis 2009, o 23:38

Paskudnik :)
ZAPRASZAM
synix

Postprzez luk4sz 1 lis 2009, o 23:58

Bo ja wiem. Odkąd mam iPhone (październik 2008), soft instalowałem tylko 2 (na samym początku update do 2.2.1 i potem do 3.0) razy, to chyba nie jest aż takie męczące?
Nie pomagam na GG i PW (nie odpisuje na takie wiadomości).
Na PW proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderacji.
Przestrzegaj regulaminu, nie będziesz miał pretensji do moich działań.
luk4sz

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 4.1

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do Na luzie