Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

HTC Weather Animated, zmiana zegarka na 24h

Motywy i modyfikacje wyglądu i interfejsu iPhone'a, iPada, iPodów

Postprzez devilinside Cz, 11 sie 2011, 20:01:34

Wielkie dzięki, ale chodziło mi konkretnie o np, że jest pochmurno itp.
devilinside
 
Posty: 208
Dołączył(a): So, 3 sty 2009, 18:11:14
Mój: iPhone 6
iOS: 9.0
Jailbreak: Nie
Game Center: devilinside_le


Postprzez Zabol226 So, 20 sie 2011, 00:11:50

bawił sie ktoś w tłumaczenie tego? ja bym mógł to przetłumaczyć ale nie wiem co edytować ;/
Zabol226
 
Posty: 3
Dołączył(a): Pt, 15 paź 2010, 13:48:22
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.0.1
Jailbreak: Nie

Postprzez devilinside N, 25 gru 2011, 15:56:00

A pytanie takie jeszcze, można wyłączyć tą tapete co jest pod zegarkiem.? Jest strasznie brzydka,
devilinside
 
Posty: 208
Dołączył(a): So, 3 sty 2009, 18:11:14
Mój: iPhone 6
iOS: 9.0
Jailbreak: Nie
Game Center: devilinside_le

Postprzez bastek_m Pt, 17 lut 2012, 23:45:17

Dla chętnych na ten widget po polsku.
Tutaj zamieściłem spakowane dwa pliczki którymi należy zastąpić oryginalne.
Widget znajduje się w /var/mobile/Library/PerPageHTML/HTCAniPPH/.
Plik Widget.html należy wrzucić do tegoż katalogu a translation.js do katalogu /var/mobile/Library/PerPageHTML/HTCAniPPH/Private. Respring i działa :-]

Obrazek
________________________
Pozdrowionko
Avatar użytkownika
bastek_m
 
Posty: 367
Dołączył(a): Wt, 23 gru 2008, 11:36:18
Lokalizacja: Śląsk
Mój: iPhone 6
iOS: 9.2.1
Jailbreak: Nie

Postprzez iMoCks Śr, 22 lut 2012, 01:32:35

bastek_m napisał(a):Widget znajduje się w /var/mobile/Library/PerPageHTML/HTCAniPPH/

Problem w tym, że nie mam tego u siebie. A dokładnie "PerPageHTML/HTCAniPPH/
A jak nie mam, to gdzie mogę wrzucić plik Widget.html ?
Po umieszczeniu samego translation.js nie czyta polskich znaków.

-- [Dodano] --

Ok Poradziłem sobie z lekka ale znowu mam problem z położeniem widgetu na LS. Jest tak jak by za wysoko.
Da sie go obniżyć jakoś? Jeśli tak to proszę o pomoc.
Ostatnio edytowano Śr, 22 lut 2012, 01:48:52 przez iMoCks, łącznie edytowano 1 raz
iMoCks
 

Postprzez bastek_m Śr, 22 lut 2012, 08:50:53

Grono napisał(a):
bastek_m napisał(a):Widget znajduje się w /var/mobile/Library/PerPageHTML/HTCAniPPH/

Problem w tym, że nie mam tego u siebie. A dokładnie "PerPageHTML/HTCAniPPH/
A jak nie mam, to gdzie mogę wrzucić plik Widget.html ?
Po umieszczeniu samego translation.js nie czyta polskich znaków.

-- [Dodano] --

Ok Poradziłem sobie z lekka ale znowu mam problem z położeniem widgetu na LS. Jest tak jak by za wysoko.
Da sie go obniżyć jakoś? Jeśli tak to proszę o pomoc.


edward napisał(a):Zainstaluj z cydii na lockscren HTC Weather Widget
Na springboard zainstaluj HTC Weather Animated PerPageHTML


Mój post bezpośrednio dotyczył HTC Weather Animated PerPageHTML, jak zainstalujesz na LS HTC Weather Widget to musi wszystko grać, w nim nie ma pliku Widget.html tylko LockBackground.html ale zawartość, jeśli chodzi o tłumaczenie musi być taka sama. Znajdziesz go w /var/stach/Themes.XXXXXX/HTC Weather Widget 1.7.theme
________________________
Pozdrowionko
Avatar użytkownika
bastek_m
 
Posty: 367
Dołączył(a): Wt, 23 gru 2008, 11:36:18
Lokalizacja: Śląsk
Mój: iPhone 6
iOS: 9.2.1
Jailbreak: Nie

Postprzez iMoCks Śr, 22 lut 2012, 14:55:49

Tak z tym ze po zmianie nazwy i podmianie wlasnie jest problem z pozycja widgetu na lock screenie.
Jak bede w domu to sprobuje edytowac oba pliki i zobacze czym sie roznia.
Masz cos przeciwko uzyciu Twojego tlumaczenia do przerobienia tego i uddostepnienia na forum dla innych?
iMoCks
 

Postprzez bastek_m Śr, 22 lut 2012, 15:47:22

Grono napisał(a):Tak z tym ze po zmianie nazwy i podmianie wlasnie jest problem z pozycja widgetu na lock screenie.
Jak bede w domu to sprobuje edytowac oba pliki i zobacze czym sie roznia.

Dlatego taka podmiana nie wchodzi w grę, ale nie trzeba podmieniać całego pliku tylko jak już w innym temacie pisałem, zmodifikować wpis:

var LangTranslate = English // or "inny język"

na

var LangTranslate = Polish // or English

wówczas będzie pobierał polskie opisy z pliku translation.js a ten jeśli dobrze pamiętam, jest taki sam dla obu widgetów. Co do translation.js to u siebie jeszcze go modyfikuję.

Grono napisał(a):Masz cos przeciwko uzyciu Twojego tlumaczenia do przerobienia tego i uddostepnienia na forum dla innych?

Nic nie mam przeciwko :kciuki:
________________________
Pozdrowionko
Avatar użytkownika
bastek_m
 
Posty: 367
Dołączył(a): Wt, 23 gru 2008, 11:36:18
Lokalizacja: Śląsk
Mój: iPhone 6
iOS: 9.2.1
Jailbreak: Nie

Postprzez iMoCks Śr, 22 lut 2012, 17:40:29

Dobra, teraz kolejny problem. Polskie literki są w formie krzaków. Wiem, że można to edytować i zmienić z ą na a, ale może jest sposób na to by jednak były widoczne.
iMoCks
 

Postprzez artur_n Śr, 22 lut 2012, 17:48:51

Notepadd++ moze kodowanie masz źle ustawione?
Everybody lies...
Avatar użytkownika
artur_n
 
Posty: 1705
Dołączył(a): Wt, 22 lut 2011, 10:45:12
Lokalizacja: Jarosław
Mój: iPhone
iOS: 11
Jailbreak: Nie

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Modyfikacje, Motywy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości