Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

hotspot jak wyłączyć

Problemy z urządzeniami z iOS 5.x.x

Postprzez tomczii Wt, 29 maja 2012, 10:13:19

włączyłem hotspot osobisty i teraz nie wiem jak go wyłączyć? zniknęło mi to z opcji w ustawieniach. Proszę o pomoc...
 Telefon: iPhone 7 Plus 128GB Black ,
 Komputer: MacBook Air 13 2014,
Ipad: Pro 12.9 Silver
Avatar użytkownika
tomczii
 
Posty: 1057
Dołączył(a): Pt, 15 lip 2011, 19:56:28
Mój: iPhone 7 Plus
iOS: 10.1
Jailbreak: Nie
Game Center: tomczii


Postprzez artur_n Wt, 29 maja 2012, 13:06:50

Powinno być w ustawieniach na samym początku pod wifi, ewentualnie ogólne-sieć-hotspot osobisty.
Everybody lies...
Avatar użytkownika
artur_n
 
Posty: 1705
Dołączył(a): Wt, 22 lut 2011, 10:45:12
Lokalizacja: Jarosław
Mój: iPhone
iOS: 11
Jailbreak: Nie

Postprzez tomczii Wt, 29 maja 2012, 13:09:07

właśnie nie ma zniknęło mi z głównego menu jak włączyłem hotspot jak wchodzę w sieć to jest tylko skonfiguruj hotspot osobisty jak na to klikam to wyskakuje połącz albo idz do witryny i anuluj nic więcej nie ma...
 Telefon: iPhone 7 Plus 128GB Black ,
 Komputer: MacBook Air 13 2014,
Ipad: Pro 12.9 Silver
Avatar użytkownika
tomczii
 
Posty: 1057
Dołączył(a): Pt, 15 lip 2011, 19:56:28
Mój: iPhone 7 Plus
iOS: 10.1
Jailbreak: Nie
Game Center: tomczii

Postprzez artur_n Wt, 29 maja 2012, 13:12:26

Restart telefonu nie pomaga?

Jest tweak do SBSettings włączający i wyłączający hotspot.
Ostatnio edytowano Wt, 29 maja 2012, 13:13:11 przez artur_n, łącznie edytowano 1 raz
Everybody lies...
Avatar użytkownika
artur_n
 
Posty: 1705
Dołączył(a): Wt, 22 lut 2011, 10:45:12
Lokalizacja: Jarosław
Mój: iPhone
iOS: 11
Jailbreak: Nie

Postprzez iAdmin Wt, 29 maja 2012, 13:18:05

Skoro jest status hotspotu jest jako "skonfiguruj" to znaczy że nie jest on włączony.
Na ekranie głównym ustawień hotspot się pojawi jak będzie aktywny, w przeciwnym wypadku jest tylko głębiej: w ustawieniach sieci.
Pomagam TYLKO na forum.
PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam).

Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
Avatar użytkownika
iAdmin
Administrator
 
Posty: 15111
Dołączył(a): Pt, 12 paź 2007, 19:56:24
Lokalizacja: /System root#
Mój: iPhone 5S
iOS: 9.0.2
Jailbreak: Tak

Postprzez Gapinder Wt, 29 maja 2012, 13:36:57

iAdmin napisał(a):Skoro jest status hotspotu jest jako "skonfiguruj" to znaczy że nie jest on włączony.
Na ekranie głównym ustawień hotspot się pojawi jak będzie aktywny, w przeciwnym wypadku jest tylko głębiej: w ustawieniach sieci.

Hm... A ja mam nieaktywny (wyłączony) Hotspot osobisty na głównym ekranie Ustawień :hmm:
Nie jestem stary i gruby, po prostu urodziłem się wcześniej od innych i jestem barczysty... w pasie... ;-)
Avatar użytkownika
Gapinder
 
Posty: 573
Dołączył(a): Wt, 9 cze 2009, 19:16:53
Mój: iPhone 4
iOS: 6.1.2
Jailbreak: Tak

Postprzez tomczii Wt, 29 maja 2012, 13:46:50

Gapinder napisał(a):
iAdmin napisał(a):Skoro jest status hotspotu jest jako "skonfiguruj" to znaczy że nie jest on włączony.
Na ekranie głównym ustawień hotspot się pojawi jak będzie aktywny, w przeciwnym wypadku jest tylko głębiej: w ustawieniach sieci.

Hm... A ja mam nieaktywny (wyłączony) Hotspot osobisty na głównym ekranie Ustawień :hmm:



no właśnie masz to a ja nacisnąłem on i teraz tego nie mam w głównym menu...denerwuje mnie ten fakt..i nie mogę nic z tym zrobić...
 Telefon: iPhone 7 Plus 128GB Black ,
 Komputer: MacBook Air 13 2014,
Ipad: Pro 12.9 Silver
Avatar użytkownika
tomczii
 
Posty: 1057
Dołączył(a): Pt, 15 lip 2011, 19:56:28
Mój: iPhone 7 Plus
iOS: 10.1
Jailbreak: Nie
Game Center: tomczii

Postprzez iAdmin Wt, 29 maja 2012, 15:50:37

Gapinder napisał(a):A ja mam nieaktywny (wyłączony) Hotspot osobisty na głównym ekranie Ustawień

Nieprecyzyjnie napisałem.
Pisząc "aktywny" miałem na myśli skonfigurowany, włączony u operatora czyli jak jest możliwość włączenia lub wyłączenia funkcji hotspotu.

kusiek napisał(a):no właśnie masz to a ja nacisnąłem on i teraz tego nie mam w głównym menu..

Jaka sieć komórkowa? Wg mnie hotspot masz wyłączony, ale aby to sprawdzić po prostu wyszukaj na innym urządzeniu WiFi o nazwie takiej samej jak nazwa iPhone'a/iPada na którym twierdzisz,że hotspot jest włączony.
Jeśli będzie taka sieć WiFi w zasięgu to jednak jest włączony hotspot (byłoby to co najmniej dziwne).
Pomagam TYLKO na forum.
PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam).

Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
Avatar użytkownika
iAdmin
Administrator
 
Posty: 15111
Dołączył(a): Pt, 12 paź 2007, 19:56:24
Lokalizacja: /System root#
Mój: iPhone 5S
iOS: 9.0.2
Jailbreak: Tak

Postprzez tomczii Wt, 29 maja 2012, 15:54:25

sieć mam t-mobile i pakiet internetowy w abonamencie hotspot 1,5 mega i ogólnie mam usługę aktywną hotspot ale nie korzystałem z niej dopóki z głupoty nie włączyłem tego a teraz nie mogę tego wyłączyć...
 Telefon: iPhone 7 Plus 128GB Black ,
 Komputer: MacBook Air 13 2014,
Ipad: Pro 12.9 Silver
Avatar użytkownika
tomczii
 
Posty: 1057
Dołączył(a): Pt, 15 lip 2011, 19:56:28
Mój: iPhone 7 Plus
iOS: 10.1
Jailbreak: Nie
Game Center: tomczii

Postprzez Doubleu N, 31 sie 2014, 20:40:09

Czesc mozesz napisac czy udalo sie tO wylaczyc?

Mam nowy iOS 7.1.2i ten sam problem co ty z hotspotem osobistym

Pozdro
Du
Doubleu
 
Posty: 1
Dołączył(a): N, 31 sie 2014, 20:36:35
Mój: iPhone 3G
iOS: 7.1.2
Jailbreak: Nie
Game Center: 5

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do iOS 5.x

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron