Greenpois0n jak już wiadomo jest od kilku tygodni i działanie ma podobne do Limera1n. Ale oba te narzędzia do Jailbreak nie wspierały iPod Touch 2G (MC) jak i (MB)
Ale jest już dobra wiadomość dla użytkowników owych iPod Touch 2G (MC) i (MB) a szczególnie dla tych co mieli problem z (MC) nie dawno Dev-Team zaktualizował swoje narzędzie do wersji wspierającej iPod Touch 2G (MC) tu jest link Windows, Mac OSX, Linux; www.greenpois0n.com
Krótki opis jak to zrobić ściągasz Greenpois0n na pulpit ( mała uwaga iTunes musi być włączny ale może byc spuszczony do paska a w sumie zauważyłem że po uruchomieniu Greenpois0n sam spuszcza iTunes do paska i w sumie tak jakby go zastepował)

Po uruchomieniu ukaże nam się komunikat że mamy wprowadzić iPod w tryb DFU i klikamy na "Prepare to Jailbreak (DFU)

Następny komunikat to instrukcja jak to zrobić i postepujemy tak jak nam pokazują podpowiedzi

Jak już wejdziemy w tryb DFU to w miejscu na dole w lewym rogu gdzie był wcześniej napis "Waiting for DFU" zmieni sie na napis "JAILBREAK" to odkładamy iPod i klikamy na 'JAILBREAK"
I czekamy aż Greenpois0n zrobi swoje i na końcu klikamy "QUIT"
Po włączeniu się iPod powinna pojawić się biała ikonka a pod ikonką napis "Loader" w moim przypadku tak było.Zanim oczywiście klikniemy na owy 'Loader" i zainstalujemy "Cydia" upewnij się że jesteś podłaczony do sieci WI-FI po zainstalowaniu naciskasz "Remove" zrobi sie respring sam i masz juz Cydię.
Miłej zabawy.
P.S. Jak iAdmin lub ktoś kto ma uprawnienia może coś zmienić jak potrzeba.
Możliwe że ktoś powie że tutek jest skopiowany z innego forum. I będzie to całkowitą prawdą bo to mój tutek. Wstawiłem go dlatego teraz bo dużo początkujących ma problem z Jailbreak.