Dwa problemy! GPS i PDP

Problemy z iPhone 3GS z firmware 3.x

Postprzez Mays 11 mar 2010, o 14:40

Chlopie przeszukaj to forum i wyciagnij wnioski. Jak zrobisz JB to zniknie ci zasieg, 3G z nienacka umrze a po jakims czasie Jak podlaczysz telefon pod itunsa to zostanie on zablokowany. Moim zdaniem sprawa nie warta swieczki. Idz normalnie do serwisu i juz.
Mays

Mój: iPhone 3GS
Firmware: 3.1.3
Jailbreak: Nie

Postprzez ylou 11 mar 2010, o 14:50

:)
Dzięki za odpowiedź.
Problem jest taki że nie robiłem JB. Telefon jest świeży :) i, rzec można "dziewiczy"
Pytałem w serwisie, jak na razie wszyscy robią oczy jak stare dychy z epoki Gierka...
A GPS nadal przekłamuje, niczym rzecznik prasowy.
PI
ylou

Postprzez Mays 11 mar 2010, o 14:57

Ja ci powiem ze mi sie zdarza ze moj tez mnie oklamuje. Siedze na ulicy a on mi pokazuje ze jestem na dachu budynku obok :-) ale te Twoje 15 km to powala na kolana. Po JB musial bys do obecnego wyniku dopisac zero :-)
Mays

Postprzez ylou 11 mar 2010, o 15:06

Toś mnie pocieszył. A teraz na dodatek odezwała się Firma Regenersis.: "żebym im odesłał telefon do serwisu, a oni mi sprawdzą moduł GPS"
No, nie wiem: 'appleblog.pl/regenersis-odsyla-zalane-telefony-zawsze' raczej zniechęca do takiego kroku...
Nie wiem, najpierw go ubezpieczę od działań tej firmy...
Albo naprawię za granicą ;)
PI
ylou

Postprzez Mays 11 mar 2010, o 15:11

Ja ci powiem ze ja nigdy nie mialem problemu z servisem w uk. Nokie wymienialem 3 razy w ciagu 2 miesiecy. Potem dali mi pixona 12. Teraz mam iphona i tez juz raz go wymienialem. W najgorszym wypadku zrob tak jak mowisz. Ubezpiecz bo za 7 fuli tylko od zgubienia i go zgub. W uk juz nikt go nie uzyje bo zablokuja imei telefonu a ty dostaniesz nowiutki. Tego zablokowanego pchniesz na aledrogo.pl i juz ;-)
Mays

Postprzez Lita 11 mar 2010, o 16:37

Chlopie przeszukaj to forum i wyciagnij wnioski. Jak zrobisz JB to zniknie ci zasieg, 3G z nienacka umrze a po jakims czasie Jak podlaczysz telefon pod itunsa to zostanie on zablokowany. Moim zdaniem sprawa nie warta swieczki. Idz normalnie do serwisu i juz.

ponieważ przeniosłam dyskusję o kłopotach związanych z JB do oddzielnego tematu to napisze tylko - nie zgadzam się tym zupełnie. problemy zdarzają się zarówno na telefonach z JB jak i bez JB.

Zasada prosta nie ruszaj jeśli nie wiesz co robisz. Jeśli kompletnie nie znasz się na komputerach i telefonach, nie jesteś informatykiem z zamiłowania to nie rób JB bo są większe szanse kłopotów. Ale nieprawdą jest że po JB staną się te wszystkie rzeczy o których napisał Mays,
naprawdę naprawdę razem, na pewno po prostu oddzielnie ... w ogóle, wziąć, ączać i wyłączać. Polska języka- piękna języka...
Lita

Jailbreak: Tak

Postprzez MAT3U5Z 14 mar 2010, o 16:20

wracając do tematu łączenia się iPhone'a z internetem, jeśli autor tematu lub jest ktoś inny kto nie chce JB a ma ochotę wyłączyć EDGE/3G to wysyłam pod http://wwww.iphonenodata.com/ oczywiście wchodzimy tam z naszego telefonu i klikamy na Disable po czym instalujemy certyfikat i mamy internet przez siec komórkową z głowy. Operacja jest odwracalna z poziomu ustawień iPhone'a.
Obrazek
MAT3U5Z

Reklamy charytatywne:

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia strona

Powrót do OS 3.x