Na wstępie chciałbym się przywitać i jednocześnie przeprosić, że już od pierwszego postu proszę o pomoc, ale jestem już zupełnie bezradny. Mam nadzieję, że na tym forum pełnym fachowców znajdzie się osoba, która jest na bieżąco i wytłumaczy mi co robię źle.
Otóż kupiłem iPhone'a 2G. Jest on zablokowany (tj. klasyczny kabelek i strzałka w kierunku płytki z napisem iTunes). Nie wiem jaka była wersja oprogramowania. Wiem natomiast, że poprzedni właściciel nie miał na nim simlocka, ani nic z tych rzeczy, nie wiem czy miał jailbrake'a, a zablokował się gdy coś kombinował z blackra1nem.
Obejrzałem tysiące filmików na yt, większość jest już nieaktualnych, mnóstwo wygasłych linków. Nic nie pomaga - nie mogę go odblokować. Kupiłem starter play, więc mam kartę bez PIN. Próbowałem włączać DFU mode, pobrałem nowy iTunes i klikałem restore - niestety nic to nie dawało. Starałem się coś zrobić z blackra1nem, ale nie pojawia mi się te ich logo, jedynie czarny podświetlony ekran... ZiPhone 3.0 szuka i szuka telefonu i nie może znaleźć. iRecovery nie umiem uruchomić, dziwne rozszerzenie.
Czy jest jakiś działający sposób? Prosty, dla osoby która nie miała styczności z iPhonem?
Niestety w moim mieście nie ma serwisów specjalizujących się w naprawie tego telefonu.
Dla osoby, która mi pomoże funduje piwo. I to nie wirtualne

Z niecierpliwością oczekuję odpowiedzi!