Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

Chcesz kupić Mac'a, jaki wybrać sprzęt? Pytaj tutaj

Wszelkie inne dyskusje związane z Mac OS

Postprzez sidadam Cz, 23 sie 2012, 17:06:35

Dobra...sraczka :P jest ale mogę poczekać za nowym ...podobno ma być gorszy :im_stupid: ten nowy mini :o Stąd moje pytanie.
iPhone 6S Plus 64GB Gold
Avatar użytkownika
sidadam
 
Posty: 2246
Dołączył(a): So, 4 lip 2009, 23:50:25
Lokalizacja: wlkp
Mój: iPhone 6S Plus
iOS: 9.1
Jailbreak: Nie
Game Center: sidadam


Postprzez luk4sz Cz, 23 sie 2012, 17:38:34

Kup teraz nowy a potem ewentualnie go opchniesz, stracisz 200-300 zl ale jak nie kupisz nowego to tylko strata czasu na czekanie.
luk4sz
 

Postprzez iAdmin Cz, 23 sie 2012, 17:45:52

Nie będzie gorszy, będzie wydajniejszy ale nie oczekiwałbym cudów (chyba że w standardzie będzie SSD w co wątpię). Nie ma co kierować się przewidywaniami czarnowidzów.

Jak nie zależy Ci specjalnie na USB 3.0 i ~40% wyższej wydajności w grach (zakładając wybór najtańszej opcji: taka jest mniej więcej różnica pomiędzy HD 3000 z Sandy Bridge a HD 4000 z Ivy Bridge) to kupuj od razu, ale już jest tak blisko do konferencji Apple że ja jednak poczekałbym te 3 tygodnie.
Jak po wrześniowej konferencji nic się nie ruszy w sprawie nowej linii Maców Mini i iMaków to wtedy kupisz "miniaka". Lepiej mieć pretensje do siebie, że czekało się niepotrzebnie 3 tygodnie niż pluć sobie w brodę, że za taką samą cenę można było kupić lepszy sprzęt.

Nie warto czekać wiele miesięcy na nowszy sprzęt bo nigdy się go nie kupi, ale 3 tygodnie to już nie jest tak długo.

Do Mini Apple pakuje kiepskie bo bardzo wolne magnetyczne dyski (5400rpm) więc tak czy siak wypada go wymienić co najmniej na HDD 7200rpm, lepiej na hybrydę a najlepiej na SSD.

Mini 2012 (o ile się pojawią) prawdopodobnie nadal będą miały te kiepskie HDD, czyli i w jednym i w drugim wypadku warto będzie dysk wymienić (oraz oczywiście dołożyć RAMu co najmniej do 8 GB).
Pomagam TYLKO na forum.
PW Tylko w sprawach administracyjnych/technicznych (na inne nie odpowiadam).

Regulamin forum, iPhone - strona główna myiPhone.com.pl

Konkursy myiphone - sprawdź, co możesz dziś wygrać.
Avatar użytkownika
iAdmin
Administrator
 
Posty: 15111
Dołączył(a): Pt, 12 paź 2007, 19:56:24
Lokalizacja: /System root#
Mój: iPhone 5S
iOS: 9.0.2
Jailbreak: Tak

Postprzez sidadam Śr, 12 wrz 2012, 22:05:18

Qrde czekanie na nowego mini maca się przedłuża :bezradny: kupic teraz late 2012 i po premierze nowego sprzedać z małą stratą :hmm: Tak jestem podjarany, że spe**a leje się po nogach :P Na keynote nie wspomnieli o macach nic :bezradny: iPhona 5 nie kupię (bo kupię maca), mam kontrakt do września 2013 a i tak nie wnosi wiele nowości oprucz ekranu 4" :lol:

--DODANO--

W środę jadę do *ispam* po maca już zamówiłem i5, 2,3ghz 2 gb ram (do rozbudowy 8gb) :-]
iPhone 6S Plus 64GB Gold
Avatar użytkownika
sidadam
 
Posty: 2246
Dołączył(a): So, 4 lip 2009, 23:50:25
Lokalizacja: wlkp
Mój: iPhone 6S Plus
iOS: 9.1
Jailbreak: Nie
Game Center: sidadam

Postprzez dmxzor So, 15 cze 2013, 17:05:56

Nowy Air 2013, brać 128 GB / 256 GB ?

Bo +8GB ramu to podstawa.


używanie do: filmy, internet, zdjęcia, dokumenty (praca i studia, jakieś notatki, skrypty, kodeksy etc)


hmm ?
dmxzor
 
Posty: 82
Dołączył(a): N, 31 paź 2010, 16:56:24
Mój: iPhone 5
iOS: 7.0 B6
Jailbreak: Nie

Postprzez mymon So, 15 cze 2013, 18:27:39

dysk zawsze możesz zmienić i w sumie to 128GB w zupełności wystarcza
ale koniecznie weź 8GB RAM jeśli chcesz go mieć na lata
mam Pro 13" z 2009 z 8GB i Air 13" z 2012 i choć Air powinien być szybszy to czuć że ma mniejszy udźwig
Nowy OS ma sobie z tym radzić lepiej ale nikt CI teraz nie da gwarancji wiec jak masz możliwość to bierz 8GB nawet kosztem dysku
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
Avatar użytkownika
mymon
 
Posty: 4289
Dołączył(a): Wt, 7 lip 2009, 10:34:58
Lokalizacja: IE
Mój: brak
iOS: Lolipop
Jailbreak: Tak

Postprzez tomczii Pt, 4 paź 2013, 12:01:50

Witam wszystkich.

Ostatnio myślę dość poważnie o zakupie macbook pro... Jedno mnie zastanawia i mam taki problem ,że potrzebuje do pracy programów ,których nie ma ma mac takich jak trans.eu , ms autoroute, guid map... coś nie coś słyszałem i tłumaczył mi gość z apple ,że można postawić drugi system na dysku wirtualnym i można przeskakiwać na windę między ekranami ??? a zarazem nie jest to tak jakby się zainstalowało windę jako 2 system i trzeba było by resetować maca aby przejść na windę.. hmhm proszę o pomoc i wyjaśnienie o co chodzii ?? co myślicie o tym może sami też czasami z tego korzystacie ??
 Telefon: iPhone 7 Plus 128GB Black ,
 Komputer: MacBook Air 13 2014,
Ipad: Pro 12.9 Silver
Avatar użytkownika
tomczii
 
Posty: 1057
Dołączył(a): Pt, 15 lip 2011, 19:56:28
Mój: iPhone 7 Plus
iOS: 10.1
Jailbreak: Nie
Game Center: tomczii

Postprzez mymon Pt, 4 paź 2013, 12:14:35

Parallels Desktop umożliwia Ci obsługiwanie programów/okien z wirtualnej windy pod OSX
więcej masz w tym wątku: Uruchamianie aplikacji "Windows only" pod Mac OSX
ja jednak wychodzę z założenia że nie po to kupiłem X'owy OS żeby stawiać na nim MS - jak coś to pomogę z darmowym wine (jeśli nie kupisz CrossOver)
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
Avatar użytkownika
mymon
 
Posty: 4289
Dołączył(a): Wt, 7 lip 2009, 10:34:58
Lokalizacja: IE
Mój: brak
iOS: Lolipop
Jailbreak: Tak

Postprzez tomczii Pt, 4 paź 2013, 12:46:14

no tak ale jak nie ma tych programów na mac i prawdopodobnie nigdy nie będzie ? to co mam siedzieć na windzie jak chce przejść na mac

jakiego maca najlepiej kupić ??

Może są konwertery do programów z win na mac ??
 Telefon: iPhone 7 Plus 128GB Black ,
 Komputer: MacBook Air 13 2014,
Ipad: Pro 12.9 Silver
Avatar użytkownika
tomczii
 
Posty: 1057
Dołączył(a): Pt, 15 lip 2011, 19:56:28
Mój: iPhone 7 Plus
iOS: 10.1
Jailbreak: Nie
Game Center: tomczii

Postprzez mymon Pt, 4 paź 2013, 13:05:28

tomczii nie załapałeś przesłania Zdaję sobie sprawę że pewne aplikacje/programy są tylko na MS ale to wcale nie oznacza że nie da się ich uruchomić bez kopii Microsoftu
Konwerterów nie ma choć niektóre softy da się łatwo "przełożyć" - wszystko zależy od środowiska
Są jeszcze inne opcje opisane w poście który podlinkowałem (sam używam Wine/WineBottler i od kilku już lat nie mam potrzeby targania ze sobą microsoftu) - jak przeczytasz ten topik to się dowiesz jakie i jak działają ;)
tomczii napisał(a):jakiego maca najlepiej kupić ??
najlepiej takiego który zaspokoi Twoje potrzeby - sam zdecyduj czy lepszym i wygodniejszym będzie Air 11.6 czy może koniecznie musi to być Pro 15" (jest masa opcji - musisz tylko określić przeznaczenie)
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
Avatar użytkownika
mymon
 
Posty: 4289
Dołączył(a): Wt, 7 lip 2009, 10:34:58
Lokalizacja: IE
Mój: brak
iOS: Lolipop
Jailbreak: Tak

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja ogólna (Mac OS)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości