Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

[3GS] Brak sieci 3G

Problemy z urządzeniami z iOS 6.x.x

Postprzez sledz2424 Śr, 11 wrz 2013, 19:56:12

W związku iż jest to mój pierwszy post najpierw chciałbym wszystkich przywitać :)

Teraz do konkretów. Mój iPhone 3GS ma oprogramowanie 6.1.3 (10B329) i nie działa siec 3G. Po włączeniu danych sieciowych pojawia się ikonka "E", a po włączeniu 3G pojawia się napis "barak sieci" po czym znajduje zasięg ale nie ma dostępu do internetu nawet "E".
czytałem kiedyś o tym problemie ale nie sądziłem, że spotka także mnie więc zbytnio się w to nie wtajemniczałem. Niestety teraz nie mogę znaleźć tematów z tym problemem. Pamiętam jedynie, że ktoś zalecił downgrade softu. Restore i reset nic nie pomaga, jakieś propozycje na rozwiązanie mojego upierdliwego problemu :?: :?:
sledz2424
 
Posty: 3
Dołączył(a): Śr, 11 wrz 2013, 19:48:53
Mój: iPhone 3GS
iOS: 6.1.3
Jailbreak: Nie


Postprzez grzyb250 Śr, 11 wrz 2013, 19:57:59

w jakiej sieci działa iPhone
iPhone 4S bb Free ;)
Avatar użytkownika
grzyb250
 
Posty: 1438
Dołączył(a): Wt, 29 cze 2010, 20:55:43
Lokalizacja: Poznań / Gorzów Wlkp.
Mój: iPhone 5S
iOS: 8.4
Jailbreak: Tak

Postprzez sledz2424 Śr, 11 wrz 2013, 20:00:28

był w orange ale zdjąłem simlocka na stałe u nich w salonie.

Dodam, że miałem Galaxy S3 i wszystko chodziło (H+)
sledz2424
 
Posty: 3
Dołączył(a): Śr, 11 wrz 2013, 19:48:53
Mój: iPhone 3GS
iOS: 6.1.3
Jailbreak: Nie

Postprzez zibi2 Śr, 11 wrz 2013, 20:29:04

sledz2424 napisał(a):był w orange ale zdjąłem simlocka na stałe u nich w salonie.

Dodam, że miałem Galaxy S3 i wszystko chodziło (H+)

Wejdż w USTAWIENIA - Sieć komórkowa i włącz 3G.
Avatar użytkownika
zibi2
 
Posty: 2250
Dołączył(a): Wt, 11 wrz 2012, 01:49:34
Lokalizacja: VANNES /FR ŁÓDŻ/PL
Mój: iPhone 6S
iOS: 10
Jailbreak: Tak

Postprzez sledz2424 Śr, 11 wrz 2013, 23:49:11

zibi2 napisał(a):
sledz2424 napisał(a):był w orange ale zdjąłem simlocka na stałe u nich w salonie.

Dodam, że miałem Galaxy S3 i wszystko chodziło (H+)

Wejdż w USTAWIENIA - Sieć komórkowa i włącz 3G.


Proste, że jest włączone... pisałem.

-- DODANO --

Nikt nie wie jak rozwiązać ten problem ? 3GS bez 3G ;(
sledz2424
 
Posty: 3
Dołączył(a): Śr, 11 wrz 2013, 19:48:53
Mój: iPhone 3GS
iOS: 6.1.3
Jailbreak: Nie

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot

Powrót do iOS 6.x

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość