Forum myiPhone.com.pl : wszystkie tajemnice iPhone'a, iPada, iOS, Apple w Twoim zasięgu

[Sterowanie komputerem] Air Mouse Pro

Szczegółowe recenzje, ze screenami opisy innych (poza grami) aplikacji z AppStore

Postprzez matahari N, 24 sty 2010, 18:40:54

Jak sie polaczyc z kompem :?: :bezradny:
Avatar użytkownika
matahari
 
Posty: 490
Dołączył(a): N, 19 kwi 2009, 15:18:57
Mój: iPhone
iOS: 11.2.4
Jailbreak: Nie
Game Center: Yamaha XV 1900


Postprzez mymon N, 24 sty 2010, 21:52:16

1) musisz mieć siec WiFi
2) klienta na iPhone
3) serwer na PC
4) Bonjour (jak masz iTunes v9 to już masz)
wszystko masz opisane na stronie producenta wystarczy przeczytać
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
Avatar użytkownika
mymon
 
Posty: 4289
Dołączył(a): Wt, 7 lip 2009, 10:34:58
Lokalizacja: IE
Mój: brak
iOS: Lolipop
Jailbreak: Tak

Postprzez matahari Pn, 25 sty 2010, 14:42:33

Mam WiFi laptopa mam ten program co na stronie producenta wszystko ustawione tak jak na stronie IP wpisane Port wpisany naciskam na SEARCHING FOR SERVICES... i nic sie nie dzieje :bezradny:
Avatar użytkownika
matahari
 
Posty: 490
Dołączył(a): N, 19 kwi 2009, 15:18:57
Mój: iPhone
iOS: 11.2.4
Jailbreak: Nie
Game Center: Yamaha XV 1900

Postprzez mymon Pn, 25 sty 2010, 14:46:14

Jeśli masz Bonjour to na iP nie musisz ustawiać nic (ja mam IP i Port puste) samo się znajdzie jeśli nie masz firewall'a na PC który blokuje serwer dla Air Mouse 8-)
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
Avatar użytkownika
mymon
 
Posty: 4289
Dołączył(a): Wt, 7 lip 2009, 10:34:58
Lokalizacja: IE
Mój: brak
iOS: Lolipop
Jailbreak: Tak

Postprzez matahari Pn, 25 sty 2010, 14:56:59

Nie wiem czy mam Bonjour jak wylaczyc firewalla :?: :oops: Vista Home Premium

-- [Dodano] --

Wylaczylem firewalla i nie laczy sie z laptopem zaznaczylem w wyjatkach w zaporze Air Mouse i terz nie laczy sie z laptopem nie wiem co mam jeszcze zrobic
Avatar użytkownika
matahari
 
Posty: 490
Dołączył(a): N, 19 kwi 2009, 15:18:57
Mój: iPhone
iOS: 11.2.4
Jailbreak: Nie
Game Center: Yamaha XV 1900

Postprzez manett So, 30 sty 2010, 16:19:46

Hej, znów ja. :) Tym razem problem mam z aplikacją Air Mouse, którą już kiedyś zakupiłam i chodziła, a teraz odmawia mi posłuszeństwa. Problem w tym, że cały czas mam an Ip searching for services... a na programie air mouse na PC ip mam inne niż to na Iphonie..i nazwa M-QUGBEXZZOEYY7... nie wiem jak można zmienić Ip na programie am na PC. Mam tez zaznaczoną opcje listen on any, a nic z tego.
:bezradny:
mam wyłączone wszystkie firewalle, eseta, itp.
Po prostu pytanie jak zmienić Ip na komputerze na air mouse ? ...
Obrazek
Avatar użytkownika
manett
 
Posty: 67
Dołączył(a): N, 1 lut 2009, 12:23:53
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Tak

Postprzez stuntman So, 30 sty 2010, 17:24:36

Tak zobaczyłem temat, i też postanowiłem sobie zakupić owy program i teraz mam problem - nie łączy mi się z komputerem. Po kolei co i jak zrobiłem:

1. Zainstalowałem app na iPhone
2. Zainstalowałem i uruchomiłem program Air Mouse
3. Wyłączyłem sieć Hamachi, bo miałem ip "5.***.***.***", po wyłączeniu pokazało mi się normalne IP ("192.***.***.***"), port ustawiony był na 9099
4. Uruchomiłem aplikację na iPhonie i nie chce mi wykryć serwera. Próbowałem na iPhonie ustawiać to co mam na kompie w programie i nic.

Czy to dlatego, że Wi-Fi nie mam bezpośrednio przy PC tylko przy routerze? A może przez to Hamachi coś namieszałem?
Whatever you do, don't be another brick in the wall.
Nokia 3330Nokia 3510iNokia 6800SE K750iiPhone 2G 3.1.3SE C702iPhone 3G 4.2.1SE Xperia Arc
Avatar użytkownika
stuntman
 
Posty: 629
Dołączył(a): Pn, 21 lip 2008, 08:06:56
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Nie

Postprzez matahari Pn, 1 lut 2010, 23:55:40

Wykasujcie to g....... i sciagnijcie Logitech Touch Mouse laczy sie po sekundzie i nie trzeba wylaczac firewella :!: :!: :!: Wystarczy zainstalowac APP na iP i na kompa sciagnac Logitech Touch Mouse Server i to wszystko laczy sie doslownie w sekunde i jest super :!: :!: :!: i za darmo
Avatar użytkownika
matahari
 
Posty: 490
Dołączył(a): N, 19 kwi 2009, 15:18:57
Mój: iPhone
iOS: 11.2.4
Jailbreak: Nie
Game Center: Yamaha XV 1900

Postprzez mymon Wt, 2 lut 2010, 00:56:30

matahari, wyląduj :twisted:
Z Air Mouse Pro nie mam żadnych problemów
Jak znajdę chwile to napisze poradnik :roll:
I see dumb people… they're everywhere… they walk around like everyone else… they don't even know that they're dumb…
And… Some of them… They post here
Avatar użytkownika
mymon
 
Posty: 4289
Dołączył(a): Wt, 7 lip 2009, 10:34:58
Lokalizacja: IE
Mój: brak
iOS: Lolipop
Jailbreak: Tak

Postprzez stuntman Pt, 5 lut 2010, 15:33:46

mymon, byłbym Ci wdzięczny. Póki co wypróbuję ten programik co podał matahari.

Edit:

Właśnie piszę posta za pomocą Logitech Touch Mouse i muszę powiedzieć, że to co napisał matahari to prawda, ta aplikacja rządzi, nie ma najmniejszych problemów. Dzięki wielkie.
Whatever you do, don't be another brick in the wall.
Nokia 3330Nokia 3510iNokia 6800SE K750iiPhone 2G 3.1.3SE C702iPhone 3G 4.2.1SE Xperia Arc
Avatar użytkownika
stuntman
 
Posty: 629
Dołączył(a): Pn, 21 lip 2008, 08:06:56
Mój: iPhone 3G
iOS: 4.2.1
Jailbreak: Nie

Dodaj do:  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje App z AppStore

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron